Fostul secretar general al ONU, Kofi Annan, s-a stins din viață

Fostul secretar general al ONU, Kofi Annan, s-a stins din viață
Fostul secretar general al ONU, Kofi Annan, s-a stins din viață

Kofi Annan, fost secretar general al ONU, a încetat din viaţă la vârsta de 80 de ani,  potrivit agenţiilor internaţionale  care citează fundaţia sa.

„Familia Annan şi Fundaţia Kofi Annan anunţă cu o imensă tristeţe că fostul secretar general al Naţiunilor Unite şi laureat al Premiului Nobel pentru Pace, Kofi Annan, a decedat în linişte sâmbătă, 18 august, după o scurtă boală”, a declarat fundaţia într-un comunicat.

Laureat al Premiului Nobel pentru Pace în 2001, Kofi Annan  era originar din Ghana și a avut  două mandate în fruntea Organizației Națiunilor Unite, între 1997 și 2006. A fost cel de-al șaptelea secretar general al organizației.

Annan a jucat un rol important în crearea Fondului Global pentru lupta împotriva HIV/SIDA, a tuberculozei şi a malariei, în adoptarea primei strategii a ONU pentru combaterea terorismului şi în ce priveşte acceptarea de către statele membre a responsabilităţii de a proteja oamenii faţă de genocid, crime de război şi crime împotriva umanităţii.

În 2007, a lansat Fundaţia Kofi Annan cu rolul de a mobiliza lideri din diferite sectoare de activitate pentru a furniza management de calitate în slujba societăţii. În 2013, a pus bazele Comisiei Africa de Vest privind drogurile, o modalitate de răspuns la adresa traficului de stupefiante şi impactul acestuia asupra securităţii, guvernării şi sănătăţii publice, conform www.kofiannanfoundation.org.

Pentru demersurile sale în slujba protecţiei drepturilor omului şi pentru revitalizarea ONU a primit, la 10 decembrie 2001, la Oslo, Premiul Nobel pentru Pace.

0 distribuiri
comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook
powered by Binbox