Sari la conținut

FOTO Cum iti distrugi picioarele purtand pantofi nepotriviti

Toti am avut cel putin o data in viata o pereche de pantofi preferati care, insa, ne dadeau mari dureri de picioare.

Moda de a purta pantofi nepotriviti piciorului, doar pentru ca arata bine, poate duce, din pacate, la deformari severe la nivelul picioarelor.

 

Riscuri ridicate de tocurile inalte

 

Cele mai afectate de incaltarile nepotrivite sunt femeile, mai ales cele care poata des pantofi cu toc. De altfel, incaltarile inalte par a fi pacatul sau viciul de care multe dintre femei nu se pot lasa. Insa specialistii in ortopedie din SUA numesc practic purtatului pantofilor cu toc „pantofucidere”. Hillary Brenner, ortoped si purtator de cuvant al Asociatiei Medicale de Ortopedie din SUA, a atras atentia ca pantofii cu toc foarte inalt pot duce la entorse la nivelul gleznei si la dureri cronice de picioare.

 

Bataturile

 

Bataturile pot aparea de la orice pereche de pantofi nepotrivita, mai cu seama daca materialul din care sunt facute incaltarile sau marginile sunt rigide. Asadar, cu toc inalt sau fara, platforme sau pantofi sport, pentru femei sau pentru barbati, toti pot face bataturi. Acestea apar, cel mai des, in partea osoasa a calcaiului. Daca umflaturile si durerile trec in termen de cateva zile de la producerea lor, persoanele care se incapataneaza sa poarte, totusi, pantofi care le fac bataturi s-ar putea, prea bine, sa se trezeasca cu excrescente osoase la nivelul calcaielor, care nu pot fi indepartate nicicum.

 

Continuarea si FOTO pe Lyla.ro

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel