Sari la conținut

FOTO. Medicover România deschide un nou spital în Bucureşti

Unul dintre cei mai mari furnizori de servicii medicale private din România lansează Spitalul Medicover Pipera din București.

Construcția noului spital multi-disciplinar a constat în reconfigurarea unei clădiri de birouri într-o unitate medicală la standarde occidentale, dispusă pe 9 etaje plus parter, în suprafață totală de peste 22.000 metri pătrați, din care spațiul medical este de 15.000 metri pătrați.

Fredrik Rågmark, CEO Medicover, a declarat că au fost făcute investiții totale de 150 milioane de euro în România pentru divizia de servicii de sănătate şi divizia de servicii de diagnostic în ultimii 5 ani.

La rândul său, Fredrik Stenmo, președintele Consiliului de Administrație Medicover AB, consideră că România a înregistrat un progres impresionant în ultimii ani: „ Suntem mândri că Medicover a fost una din principalele forțe care au alimentat acest progres. Ne bucurăm că, odată cu deschiderea noului spital multi-disciplinar din București, vom pune în beneficiul sănătății oamenilor cele mai noi echipamente și tehnologii medicale”.

Citeste si:

200 de paturi pentru mai multe specialităţi medicale

Noul spital din zona de nord a Capitalei a fost amenajat într-un timp record, de doar 23 de luni, şi are aproximativ 170 de angajaţi, fiind dotat cu 200 de paturi pentru mai multe specialităţi medicale, după cum a precizat dr. Florinela Cîrstina, director general Medicover România:  „Deschiderea noului spital din București este punctul culminant al multor luni de muncă cu adevărat extraordinară. Noul spital ne va spori și mai mult capacitatea de a oferi îngrijire medicală la standarde occidentale și un loc de muncă excelent pentru angajații noștri. Am pus un accent deosebit pe tehnologia medicală de ultimă generație, care va permite medicilor noștri obținerea celor mai înalte performanțe în domeniu, în beneficiul pacienților noștri”.

Noul proiect medical are şi o importantă componentă de medicină de prevenție, în cadrul spitalului funcționând un ambulatoriu modern cu numeroase specialități medicale, precum Cardiologie, Dermatologie, Gastroenterologie, Medicină Internă, Neurologie, Oncologie, Pneumologie, Reumatologie.

24 de cabinete medicale sunt disponibile pentru consultații de specialitate, investigații și mici intervenții, echipele de medici şi asistente având a dispoziţie cele mai noi echipamente pentru diagnostic și tratament.

Astfel, pacienţii vor avea la dispoziţie șapte săli de operație, o secție modernă de Anestezie și Terapie Intensivă, robot da Vinci, centru de imagistică high-tech, laborator de cateterism și ambulatoriu integrat.

Medici de top vor aborda cazuri complexe

Medici de elită cu experiență în țară și străinătate vor aborda cazuri de complexitate din sfera oncologiei, urologiei, chirurgiei generale, ginecologiei, cu precizie și control sporite, minim-invaziv, astfel încât recuperarea pacienților să fie cât mai ușoară și rapidă.

Spitalul va fi dotat cu un laborator modern operat de către Synevo România, parte a Diviziei de Servicii de Diagnostic a grupului Medicover, care dispune de echipamente de ultimă generație, cu o capacitate totală de procesare de peste 1.500 de probe pe oră. Testele realizate aici acoperă arii precum hematologie, chimie, imunologie, microbiologie.

Primul spital deschis de Medicover în București este Spitalul Medicover din cartierul Aviației, care va fi reconfigurat în Maternitate. Din rețeaua Medicover, mai fac parte Spitalul Pelican din Oradea, Spitalul Medicover Cluj, Spital Phoenix din Craiova. Medicover România a ajuns astfel la un total de peste 700 de paturi puse în serviciul sănătății pacienților săi.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.