miercuri, iunie 7, 2023

În ciuda faptului că Franța traversează o perioadă de intensă criză socială din cauza reformei pensiilor, miniștrii guvernului actual par să aibă alte priorități.

Ministrului Solidarității, Marlene Schiappa, urmează să apară pe coperta Playboy, pe 8 aprilie, îmbrăcată într-o rochie lungă albă. Revista va cuprinde și un lung interviu despre drepturile femeii LGBT.


Franța arde și miniștrii apar în Playboy! Marlene Schiappa apare pe coperta celebrei reviste

Schiappa a fost criticată chiar de membrii propriului ei partid, după ce a apărut pe coperta revistei Playboy. Marlene Schiappa, care este ministru de guvern din 2017, este actualul ministru al Economiei Sociale și Asociațiilor Franceze.

Te-ar mai interesa: Dr. Mihaela Bilic: Aveți grijă cu cerealele! Ni se...

Actualul ministru al Solidarității a fost un susținător de multă vreme al drepturilor femeilor și a fost numită primul ministru al egalității de gen din țară în 2017.

În acest rol, ea a condus cu succes o nouă lege privind hărțuirea sexuală care permite aplicarea de amenzi pe loc bărbaților care fluieră, hărțuiesc sau urmăresc femeile pe stradă.

Apariția ei a atras critici din partea colegilor politici, inclusiv a premierului francez Elisabeth Borne. Borne a tras-o pe Schiappa peste copertă, spunându-i că „nu era potrivit, mai ales în această perioadă”, potrivit CNN, care a citat o sursă apropiată premierului.

Te-ar mai interesa: Testul creierului. Îți arată dacă ai probleme cu m...

Franța se află în prezent în chinurile unei crize politice și sociale declanșate de mișcarea președintelui francez Emmanuel Macron de a continua reformele controversate ale pensiilor, în ciuda opoziției publice larg răspândite.

„Suntem în mijlocul unei crize sociale, există problema poliției, sunt oameni între viață și moarte și am impresia că sunt în spatele unei cortine de fum”, Sandrine Rousseau, politician al Partidului Verzilor și colega activistă pentru drepturile femeilor, a declarat vineri la BFMTV.

Te-ar mai interesa: Horoscop 7 iunie 2023. Capricornii trag biletul no...

„Într-o țară în care președintele se exprimă în Pif și ministrul său în Playboy, problema e opoziția”

Politicianul francez, Jean Luc Mélenchon, care a ocupat locul al treilea la alegerile prezidențiale din 2022, a criticat atât apariția lui Schiappa, cât și decizia președintelui francez Emmanuel Macron de a acorda un interviu revistei pentru copii, Pif Gadget, săptămâna aceasta.

„Într-o țară în care președintele se exprimă în Pif și ministrul său în Playboy, problema ar fi opoziția. Franța e pe cale să deraieze”, a scris Mélenchon pe Twitter sâmbătă.

Te-ar mai interesa: 5 semne de avertizare pentru un atac de cord care ...

Schiappa a răspuns criticilor ei într-un tweet sâmbătă, spunând: „Apărarea dreptului femeilor de a avea controlul asupra corpului lor, trebuie să existe peste tot și tot timpul. În Franța, femeile sunt libere. Cu tot respectul pentru detractori și ipocriți.”

Ministrul francez de Interne, Gérald Darmanin, a venit în apărarea lui Schiappa în timpul unui interviu acordat canalului francez de știri CNews duminică, numind-o „femeie cu caracter”.

Te-ar mai interesa: Ce cauze are la baza mirosul puternic al transpira...

„Am vrut să spun că Marlene Schiappa este o femeie politică curajoasă, care are caracterul ei și care are stilul ei care nu este al meu, dar îl respect”, a remarcat el.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private