marți, octombrie 4, 2022

Există trei fructe cu puteri miraculoase asupra organismului. Au rol de protecție anti-cancer. Nutriționiștii au dezvăluit care sunt și de ce trebuie consumate în ultima lună din vară. 

Potrivit nutriționiștilor, pe lângă faptul că sunt sănătoase şi gustoase, agrişele, zmeura şi afinele au efecte miraculoase asupra organismului.

Specialiștii în nutriție susţin că ar trebui să ne bucurăm din plin de aceste fructe delicioase. În luna august,  ”puterea lor este miraculoasă”.

Te-ar mai interesa: Mihaela Bilic, medic nutriționist: Stresul și alim...

3 fructe cu puteri miraculoase

Modul recomandat de a consuma fructele este cel crud, fără prea multe artificii: fie ca atare, fie în smoothie, fie cu cereale şi iaurt.

În prima jumătate a lunii august, trebuie să includeţi în alimentaţie afinele, agrişele şi zmeura, a spus Zoia Bogdanova, dietetician şi nutriţionist, potrivit dcnews.ro

Fructe cu ”puteri miraculoase” asupra organismului. Rol de protecție anti-cancer

Beneficii agrişele

  • Pe lângă faptul că au o aromă ușor dulceagă și sunt sărace în calorii, agrișele sunt printre cele mai bogate fructe în antioxidanți, cu un conținut ridicat de vitamina C;
  • Ajută în controlul glicemiei, protejează creierul, îmbunătățesc sănătatea inimii, protejează oasele, reduc stresul, mențin sănătatea sistemului nervos, reduc inflamaţiile din organism;
  • Agrișele sunt bogate în substanțe nutritive, minerale și oligoelemente precum potasiu, fosfor, fier, calciu, zinc, fluor.

”Agrişele ameliorează bine simptomele acute ale tulburărilor gastro-intestinale, dar sunt contraindicate pentru cei care suferă de ulcer stomacal.

Agrişele conţin multă pectină, care împiedică instalarea metalelor grele şi a substanţelor radioactive în organism. În plus, agrişele conţin substanţe care împiedică dezvoltarea tumorilor”, a specificat medicul.

Te-ar mai interesa: Curățarea plămânilor acasă. Rezultatele apar imedi...

Beneficii zmeură

  • Săracă în calorii și bogată în fibre, zmeura este esențială în alimentația zilnică;
  • Consumat eficient, previne răceala, frisoanele şi durerile de cap;
  • Fibrele insolubile ajută la menținerea greutății corpului, iar cele solubile scad nivelul colesterolului, protejând vasele sangvine de depunerile de grăsime și prevenind astfel instalarea unor afecțiuni severe;
  • Zmeura conține o cantitate semnificativă de polifenoli antioxidanți, vitaminele B1, B2 și B3, acid folic, cupru și fier. Sunt o sursă bogată de vitamina C, magneziu și fibre, necesare unei bune funcționări a organismului;
  • Consumul zilnic al acestui fruct ne poate feri de numeroase probleme de sănătate precum cancerul, obezitatea, afecțiunile cardiovasculare și infertilitatea.

Beneficii afinele

eliminarea toxinelor din organism

Dincolo că sunt gustoase, afinele sunt deosebit de sanatoase, astfel ca nu ar trebui sa lipsească din meniul zilnic.

  • Conţin o cantitatea impresionantă de antioxidanţi care le transformă în adevărate comori ale naturii;
  • Au efecte antivirale și antibacteriene. De asemenea, conțin foarte puține calorii faţă de alta fructe, având un indice glicemic scăzut, fapt ce se recomandă în orice dietă, inclusiv în dieta persoanelor care suferă de diabet.

Fructele conțin în cantități mari vitaminele A, B6, C, E, K, calciu, magneziu, potasiu, dar și sodiu.

De asemenea, conțin antocianine, antioxidanți care le dau culoarea, resveratrol și quercitina.

Mai mult, afinele reduc deterioarea AND-ului, protejând împotriva îmbătrânirii și a cancerului, protejeaza sistemul cardiovascular, îmbunătăţesc vederea, dar combat şi depresia.

Te-ar mai interesa: Un bărbat de 33 ani a rămas fără mâna dreaptă în u...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private