Categories: Stil de viaţă

Fructele care te pot îngrășa mai mult decât te așteptai. Cum trebuie să le consumi, de fapt?

Anumite fructe îngrașă mai mult decât credeai, susține un specialist în nutriție și boli metabolice. Acestea sunt recomandate în cantități mici, mai ales dacă urmezi o dietă de slăbit.

Multe persoane care vor să mențină un stil de viață sănătos consumă o gustare naturală și rapidă, iar alegerea este de multe ori un fruct. Totuși, trebuie să știi că și anumite fructe îngrașă, întrucât au un conținut mare de calorii, chiar și în cantități potrivite.

Mihaela Bilic, renumit nutriționist și expert în boli metabolice, trage un semnal de alarmă pentru persoanele care aleg fructele drept gustări.

Fructele care îngrașă fac parte din categoria fructelor uscate și oleaginoase

„Nu confundați!!
Între fructele uscate și fructele oleaginoase e o diferență de 300cal.

Deși în supermarket sunt puse în cadrul aceluiași raion și de multe ori se găsesc împreună în cadrul aceluiași ambalaj, fructele uscate/deshidratate și fructele oleaginoase sunt 2 categorii de alimente complet diferite.

Fructele uscate (caise, prune, stafide, smochine) sunt de 6-8 ori mai concentrate decât fructele proaspete, conțin în principal glucide (fructoză) și au în medie 250cal/100g.

Fructele oleaginoase (nuci, alune, semințe, migdale, fistic) sunt un fel de super-food, o esență de nutrienti concentrați într-un volum mic: 40% grăsimi, 30% proteine, 20% glucide și 550-600cal/100g.

E drept că amândouă sortimentele trebuie mâncate cu bucata. Porția corectă este de 4-5 bucăți pentru fructele deshidratate și 8-10 bucăți când vine vorba de migdale, fistic sau sâmburi de nucă. Da, doar atât!”, explică Mihaela Bilic, nutriționist, pe Instagram.

De asemenea, nutriționistul a susținut că și fructele normale pot avea acest potențial, mai ales dacă sunt consumate în cantități mari, întrucât au un conținut mare de fructoză.

„Dacă ne gândim la modul în care suntem construiţi de natură, în paleolitic de exemplu, mâncam carne. Multă. Şi de unde ne luam carbohidraţii? Din fructoză. De unde? Din fructe. Sunt cea mai bună cale de îngrăşare. E o sursă de glucide din care se face grăsime.

Fructoza depinde de metabolizarea hepatică. Degeaba se plimbă sângele cu fructoza în el, nicio celulă nu o arde. Doar ficatul o metabolizează, transformând-o în grăsime. Pe când, dacă sângele se plimbă cu moleculele de glucoză, fiecare celulă o foloseşte!”, a explicat nutriționistul, pentru Life.ro.

Recent Posts

Fostul preot: Dumnezeu creează două suflete… Amândoi vin pe pământ, dar…

Daniel Balaş, fost preot,vorbește despre reîncarnare. Acesta spune că Biblia a fost modificată în anul…

5 ore ago

Ce se întâmplă dacă amâni ora de culcare. „Poți pierde o fază vitală”

Ce se întâmplă dacă amâni ora de culcare. Toată lumea știe că organismul uman are…

5 ore ago

Arsenie Boca: Dumnezeu știe ce face cu fiecare dintre noi

Povestea ceșcuței de ceai – spusă de Părintele Arsenie Boca: „Când simți că ești într-o…

6 ore ago

Examinează-ți cu atenție mâinile: Vei ști dacă ficatul tău este bolnav

Examinează-ți cu atenție mâinile: Vei ști dacă ficatul tău este bolnav! Semnele bolii hepatice grase…

6 ore ago

Înlocuitorul de zahăr care îmbunătățește somnul și memoria

Înlocuitorul de zahăr care îmbunătățește somnul și memoria. Curmalele, căci despre ele vorbesc experții, pot…

7 ore ago

Planta minune care protejează ficatul. Abundă în Vitamina C și complex de Vitamina B

Planta minune care protejarea ficatului. Un stil de viață nesănătos este principalul factor care conduce…

7 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Cancerul hepatic