Sari la conținut

Fructul care ajută la producerea de colagen natural. Cum poate fi consumat

fructele sunt benefice pentru sanatate
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Colagenul este una dintre cele mai importante substanțe pentru organism, deoarece este o proteină structurală care rămâne în corpul uman în cantități mari deoarece contribuie la buna funcționare a oaselor, dinților, mușchilor, pielii, articulațiilor și a unor țesuturi conjunctive.

De asemenea, potrivit dr. Lorea Bagazgoitia, colagenul este responsabil pentru elasticitatea și fermitatea pielii.

Cu toate acestea, pe măsură ce trece timpul, organismul scade producția de colagen, generând efecte secundare asupra pielii, precum pierderea strălucirii și a hidratării naturale.

Din acest motiv, medicul recomandă unele alimente precum pește, ouă, legume, carne roșie și nuci, precum și altele care conțin omega 3.

Vitamina E, esențială pentru producerea de colagen

Fructul care ajută la producerea de colagen natural. În mod similar, La Vanguardia a sugerat consumul de kiwi, deoarece acest fruct are un conținut ridicat de vitamina E, care este esențială pentru producerea de colagen.

De fapt, revista Nature a publicat un studiu care indică faptul că cea mai bună vitamină care ajută la combaterea ridurilor și la producerea de colagen natural este vitamina C, deși vitaminele D și E sunt, de asemenea, foarte bune pentru riduri.

În plus, Grupul Sanitas include și vitamina A, deoarece ajută la acționarea ca adjuvant în sinteza colagenului.

Există însă și alte alimente care nu contribuie la menținerea unui nivel bun de colagen, precum excesul de zahăr și carbohidrații rafinați, care pot provoca inflamații în corp și deteriorează colagenul din organism, ceea ce se reflectă și într-o deteriorare a stării. ale pielii, oaselor și mușchilor.

De aceea, este recomandat să aveți o dietă săracă în zaharuri și făinuri rafinate, deoarece consumul de pâine, prăjituri, bomboane, sucuri artificiale, printre alte produse, contribuie la creșterea glicemiei și excesul de zahăr se leagă de unele proteine ​​(elastină și colagen între lor). Acest lucru face aceste proteine ​​rigide și le întărește, printr-un proces numit glicație.

Prisăcaru Theona

Mi-am descoperit pasiunea pentru jurnalism in urma cu mai mulți ani si pot spune ca profesia nu este deloc usoara, ci extrem de solicitanta, plina de dinamism, care aduce noi provocari in fiecare zi. Totodata, implica si o doza mare de responsabilitate. Va multumesc atat pentru aprecierile voastre, cat si pentru criticile constructive!

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel