Sari la conținut

Fructul care scade colesterolul și întărește imunitatea

sursa fotă: arhiva doctorulzilei

Vei evita colesterolul crescut, vei slăbi repede, iar pielea ta va arăta mereu tânără dacă vei consuma zilnic portocale. Mai mult, acest fruct întărește imunitatea.

Putem spune că portocala este un medicament natural, bogata in calciu, fier, fosfor, potasiu, vitamina B6, acid folic, acid pantotenic, vitaminele B1, B2 si B3.

Portocalele sunt bogate în compuşi numiţi flavonoizi, cu poprietăţi anticancerigene. Un singur fruct are în compoziţie peste 150 de substanţe fitochimce şi peste 60 flavonoide, iar aceşti compuşi ajută la întărirea sistemului imunitar.

Care sunt efectele benefice ale portocalelor?

  • Portocalele reglează tensiunea arterială şi scade riscul de boli cardiovasculare prin aportul generos de antioxidanţi:
  • Sunt bogate în limonoizi citrici, iar aceste substanţe sunt recunoascute pentru faptul că luptă împotriva mai multor tipuri de cancer (melanomul, cancerul pulmonar, cancerul mamar, cancerul stomacal, cancerul de colon);
  • Aceste fructe exotice sunt bogate în fibre solide şi ajută la reducerea nivelului total de colesterol.
  • Conţin Vitamina C, iar datorită acestui lucru sistemul imunitar se întăreşte. Ajută şi la reducerea nivelului infalmaţilor din organism.
  • Portocalele conţin carotenozi care ajută la îmbunătăţirea vederii.

Aceste fructe exotice protejează pielea datorită conţinutului crescut de vitamina C. Previne apariţia ridurilor şi îmbunătăţeşte destul de mult textura pielii.

Dr. Lucas Aun recomandă consumul portocalelor: „Sistemul imunitar este deosebit de vulnerabil în acest sezon. Asigurați-vă că obțineți suficiente vitamine din dieta dvs. Dacă sunteți în căutarea unui fruct care se va potrivi perfect în dieta dumneavoastră și să ofere multe beneficii organismului dumneavoastră, atunci portocalele sunt o opțiune grozavă. Aceste fructe nu sunt doar bogate în vitamina C, ci conțin și acizi organici, vitamine și minerale”, spune dr. Lucas Aun.

fructul care crește imunitatea
Sursa foto: arhivă Doctorul Zilei

De ce ar trebui să mănânci portocale în mod regulat

Beneficiile portocalelor

„Cercetările arată că portocalele pot fi utile pentru pierderea în greutate datorită cantității mari de fibre pe care le conțin. Totuși, rețineți că fructele întregi favorizează sațietatea și, astfel, pierderea în greutate mult mai bine decât sucul de portocale. Puteți încerca să înlocuiți destul de multe deserturi cu acest fruct cu conținut scăzut de calorii și vă va ajuta să vă slăbiți pofta de dulce”, spune dr. Aoun, potrivit Actualno.

La fel ca majoritatea altor fructe citrice, portocalele sunt cunoscute pentru menținerea pielii sănătoase și tânără. Acest lucru se datorează faptului că au capacitatea de a-l proteja de radiațiile ultraviolete, iar acest lucru ajută la protejarea pielii. Unele studii la șoareci arată că consumul de extracte de citrice necoapte reduce profunzimea ridurilor și încetinește descompunerea colagenului din piele.

„Dacă consumi portocale și suc de portocale o perioadă lungă de timp, vei observa că îți scad nivelul de colesterol. Cercetătorii au observat efectul atât la femei, cât și la bărbați. Cert este că portocalele conțin multă pectină, care ajută la reducerea nivelului de lipide din ficat”, spune expertul.

„Probabil ați auzit deja că portocalele sunt extrem de bogate în vitamina C. Unele studii arată că această substanță ajută la întărirea sistemului imunitar. Pe langa aceasta vitamina, in portocale gasesti multe alte substante utile – in special folati si miere”, explica medicul.

Specialistul mai spune că vitamina C, în care citricele sunt bogate, ajută la neutralizarea radicalilor liberi, care sunt adesea cauza multor boli grave, inclusiv inima și cancerul. Acidul ascorbic conținut în portocale poate distruge bacteriile dăunătoare și crește capacitatea organismului de a rezista la diferite viruși și infecții, iar acidul acetilsalicilic ajută la reducerea febrei.

 

 

Maria Mocanu

Sunt Maria Mocanu și am o vasta experienţă profesională! Sunt o fire creativă, sociabilă, veselă și îmi place să scriu. Am o experiență în media de peste 15 ani, cu nenumărate articole publicate în online, dar și articole de specialitate pentru pasionații și iubitorii de animale.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel