Sari la conținut

Fructul care SCADE rezistența la insulină. Consumă-l des pentru a preveni diabetul

semne rezistența la insulina
Sursă foto: arhivă Doctorul ZIlei
semne care apar la rezistenta la insulina

Includerea anumitor alimente în dietă poate ajuta la îmbunătățirea calității vieții, mai ales dacă există riscul de a dezvolta diabet. Acest lucru este împărtășit dedr.  Jocelyn Laurent, profesor la Centrul Medical Regional al Universității Charles, care explică ce fruct scade rezistența la insulină.

 Ce este insulina și cum funcționează?

insulina
Sursa foto: Pixabay

„Insulina nu este doar un medicament care ajută oamenii să controleze diabetul, ci și un hormon care este produs în mod natural în organism și este vital pentru bunăstarea noastră. Insulina este ca o cheie care deschide celulele corpului nostru și aduce zahăr în ele. și apoi îl folosește pentru energie. Zahărul alimentează corpul nostru precum benzina alimentează o mașină. Cu toate acestea, organismul poate dezvolta rezistență la acest hormon important. Acest lucru semnalează că ceva nu este în regulă cu el”, spune specialistul.

„Când aveți rezistență la insulină, cheia — insulina — nu mai funcționează corect. Așa că este nevoie de mai multe acțiuni din partea corpului pentru a face aceeași treabă. În cele din urmă, în timp, nivelul zahărului din sânge devine suficient de ridicat pentru a fi diagnosticat tipul 2 diabet”, adaugă dr. Laurent.

Fructul care ajută la rezistența la insulină

Fructul recomandat diabeticilor
Sursă foto: arhivă doctorul zilei

„Dacă aveți rezistență la insulină, diabet de tip 2 sau sunteți doar conștienți de sănătate, trebuie să vă regândiți dieta. Asigurați-vă că includeți avocado în dieta dvs. Există mai multe alimente care sunt importante de consumat atunci când aveți rezistență la insulină, dar unul dintre ei este favorit printre nutriționiștii în diabet. Și acesta este avocado”, spune specialistul.

„Ca sursă de grăsimi mononesaturate și fibre, avocado proaspăt poate fi o completare excelentă la un plan de mese care vizează îmbunătățirea sensibilității la insulină”, adaugă dr. Laurent. Dr. Erin Palinsky-Wade, nutriționist și expert în nutriție în diabet, observă că 79% din carbohidrații din avocado provin din fibre. Avocado conține trei grame din acest important carbohidrat.

„O dietă bogată în fibre va ajuta la stabilizarea nivelului de zahăr din sânge, în timp ce promovează sănătatea intestinului – două componente cheie pentru îmbunătățirea sensibilității la insulină. Fibrele încetinesc digestia, ajută la reglarea zahărului din sânge și te face să te simți sătul.” mai mult timp pentru a preveni supraalimentarea”, dr. Wade adaugă.

Nutriționistul Michelle Rutenstein adaugă că un alt beneficiu al avocado este conținutul scăzut de carbohidrați. Micronutrienții din avocado susțin metabolismul general și pot ajuta la gestionarea greutății. Acest lucru face din fructe un plus valoros la o dietă echilibrată pentru persoanele cu rezistență la insulină.

„Un studiu a legat consumul de avocado de niveluri îmbunătățite de zahăr din sânge la adulții cu supraponderali sau obezitate și rezistență la insulină. Și un alt studiu care a implicat mai mult de 14.000 de persoane a constatat că avocado a îmbunătățit, de asemenea, nivelul zahărului din sânge la participanții cu diabet de tip 2. Avocado poate fi consumat într-un varietate de moduri: în salate, umplute în pita, adăugate la sandvișuri, făcute în smoothie-uri”, spune dr. Rutenstein.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel