Sari la conținut

Fructul care tratează colonul inflamat: Previne constipația. eliberează gazele și îmbunătățește tranzitul intestinal

Papayas cresc în climatele tropicale și sunt, de asemenea, cunoscute ca papaws sau pawpaws. Gustul lor dulce, culoarea vibrantă și varietatea largă de beneficii pentru sănătate pe care le oferă le fac un fruct popular.

Papaya, un fruct exotic și rar, este acum disponibil în cele mai multe perioade ale anului.

Posibilele beneficii pentru sănătate ale consumului de papaya includ un risc redus de boli de inimă, diabet, cancer, sprijinirea digestiei, îmbunătățirea controlului glicemiei la persoanele cu diabet, scăderea tensiunii arteriale și îmbunătățirea vindecării rănilor.

Papaya este un fruct moale, cărnos, care poate fi folosit într-o mare varietate de moduri culinare. Aici vom explora mai multe despre beneficiile pentru sănătate, utilizări, cum să încorporăm mai multe dintre ele în dieta ta și ce valoare nutritivă au papaya.

 Despre papaya:

  • Papaya este originară din Mexic. Cu toate acestea, crește în mod natural și în Caraibe și Florida.
  • Potrivit Organizației Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură (FAO), India produce cele mai multe papaya – peste 5 milioane de tone în 2013.
  • Poate fi adăugat la salate, smoothie-uri și alte feluri de mâncare.

Beneficii

Se crede că nutrienții găsiți în papaya au o serie de beneficii pentru sănătate. Acestea pot ajuta la protejarea împotriva unui număr de afecțiuni de sănătate.

Degenerescenta maculara legata de varsta

Papaya are o serie de beneficii pentru sănătate, inclusiv prevenirea astmului și chiar proprietăți anticancer.

Zeaxantina, un antioxidant găsit în papaya, filtrează razele dăunătoare de lumină albastră.

Se crede că joacă un rol protector în sănătatea ochilor și poate preveni degenerescența maculară.

Cu toate acestea, s-a demonstrat că un aport mai mare de toate fructele scade riscul și progresia degenerescenței maculare legate de vârstă.

Prevenirea astmului

Riscul de a dezvolta astm este mai mic la persoanele care consumă o cantitate mare de anumiți nutrienți. Unul dintre acești nutrienți este beta-carotenul, conținut în alimente precum papaya, caise, broccoli, pepene galben, dovleac și morcovi.

Cancer

Consumul de antioxidant beta-caroten, găsit în papaya, poate reduce riscul de cancer. În rândul bărbaților mai tineri, dietele bogate în beta-caroten pot juca un rol protector împotriva cancerului de prostată, potrivit unui studiu publicat în revista Cancer Epidemiology and Prevention Biomarkers.

Sănătatea oaselor

Aportul scăzut de vitamina K a fost asociat cu un risc mai mare de fractură osoasă. Consumul adecvat de vitamina K este important pentru o sănătate bună, deoarece îmbunătățește absorbția de calciu și poate reduce excreția urinară de calciu, ceea ce înseamnă că există mai mult calciu în organism pentru a consolida și reconstrui oasele.

Diabet

Studiile au arătat că persoanele cu diabet zaharat de tip 1 care consumă diete bogate în fibre au niveluri mai scăzute de glucoză din sânge, iar persoanele cu diabet de tip 2 pot avea niveluri îmbunătățite de zahăr din sânge, lipide și insulină. O papaya mică furnizează aproximativ 3 grame de fibre, ceea ce este echivalent cu doar 17 grame de carbohidrați.

Digestie

Papaya conține o enzimă numită papaină care ajută digestia; de fapt, poate fi folosit ca fragezitor de carne. Papaya este, de asemenea, bogată în fibre și conținut de apă, ambele ajută la prevenirea constipației și promovează regularitatea și un tract digestiv sănătos.

Boala de inima

Conținutul de fibre, potasiu și vitamine din papaya ajută la prevenirea bolilor de inimă. O creștere a aportului de potasiu împreună cu o scădere a aportului de sodiu este cea mai importantă schimbare alimentară pe care o poate face o persoană pentru a-și reduce riscul de boli cardiovasculare.

Inflamaţie

Colina este un nutrient foarte important și versatil care se găsește în papaya, care ajută corpul nostru în somn, mișcarea mușchilor, învățare și memorie. Colina ajută, de asemenea, la menținerea structurii membranelor celulare, ajută la transmiterea impulsurilor nervoase, ajută la absorbția grăsimilor și reduce inflamația cronică.

Piele și vindecare

Când este utilizat local, piureul de papaya pare a fi benefic pentru promovarea vindecării rănilor și prevenirea infecției zonelor arse. Cercetătorii cred că enzimele proteolitice chimopapaina și papaina din papaya sunt responsabile pentru efectele lor benefice. Unguentele care conțin enzima papaină au fost, de asemenea, folosite pentru a trata ulcerele de decubit (escare).

Sănătatea părului

Papaya este excelentă și pentru păr, deoarece conține vitamina A, un nutrient necesar producției de sebum, care menține părul hidratat. Vitamina A este, de asemenea, necesară pentru creșterea tuturor țesuturilor corporale, inclusiv a pielii și a părului. Un aport adecvat de vitamina C, pe care o poate furniza papaya, este necesar pentru formarea și întreținerea colagenului, care oferă structura pielii.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel