duminică, august 7, 2022

Fruct proaspăt și sănătos, ideal pentru zilele cu temperaturi ridicate. Costă doar 1,5 lei și face minuni pentru organism!

În perioada asta, este necesar sa urmezi sfaturile nutritionistilor care recomanda hidratarea cu multa apa, si sa stii ca fructele si legumele sunt aliatii perfecti atunci cand temperatura este ridicata.

Dr. Corina Zugravu: ”Alegeți băuturi fără adaos suplimentar de zahăr”

”Vara, rutina zilnică devine ușor mai flexibilă, iar obiceiurile noastre alimentare suferă câteva modificări, perfect scuzabile. Menținerea unei diete sănătoase în timpul verii poate părea o provocare, deoarece există atât de multe ”tentații”.

Te-ar mai interesa: Băuturi care scad colesterolul. Include-le în diet...

Însă, pentru a avea grijă de sănătate și pentru a rămâne în formă, ne putem baza pe fructele și legumele de sezon, care sunt accesibile și totodată pline de nutrienți și gust.

Optați pentru alimente neprocesate și preparate ușoare și, de asemenea, pentru băuturi fără adaos suplimentar de zahăr.

Dacă reușim să respectăm câteva reguli alimentare simple și să ne hidratăm corespunzător, nu mai râmâne decât să ne bucurăm de vară”, spune dr. Corina Zugravu, medic primar în igiena alimentației și nutriție, într-un comunicat remis presei.

Alături de pepenele verde, mai sunt și câteva legume care ajută la menținerea unei hidratări optime pe timp de vară.

Te-ar mai interesa: Predicții RUNE 4-14 august. Câștig pe toate planur...

Pepenele verde costă aproximativ 1,8-2,5 lei kilogramul, astfel că un fruct mediu poate ajunge la 15 lei. O felie generoasă poate reprezenta o gustare și nu costă mai mult de 1,5 lei.

Beneficiile pepenelui pentru sănătate

Îmbunătățește tranzitul intestinal

Pepenele furnizează apă și fibre, componente care ajută la creșterea și hidratarea bolusului fecal, îmbunătățind funcționarea tranzitului intestinal.

Ajută la pierderea în greutate

Te-ar mai interesa: Ghimbirul: 6 efecte secundare periculoase pe care ...

Pepenele verde oferă o cantitate mică de fibre și are puține calorii, prin urmare, dacă este combinat cu o dietă echilibrată, ar putea favoriza pierderea în greutate.

Îmbunătățește și previne retenția de lichide

Pepenele verde este un fruct care are un continut mare de apa, 1 felie asigura aproximativ 280,8 g, motiv pentru care genereaza un efect diuretic in organism. De asemenea, ajută la eliminarea excesului de lichide din organism prin urină.

Te-ar mai interesa: Alimentul comun care reduce riscul de deces. Nutri...

În plus, oferă potasiu, un mineral care favorizează eliminarea excesului de lichid din corp, ajutând la reducerea inflamației, potrivit Tua Saúde.

Sursă FOTO: Unsplash

Hidratează organismul

Pepenele verde ajută la menținerea organismului hidratat, deoarece 95% din compoziția sa este apă, făcându-l o alternativă excelentă pentru zilele cele mai călduroase.

Te-ar mai interesa: Cum ne protejăm pancreasul și colonul? 3 sfaturi d...

Previne formarea pietrelor la rinichi

Are proprietăți protectoare împotriva bolilor de rinichi și ajută la menținerea urinei curate, datorită proprietăților sale diuretice.

De asemenea, conține steroizi și alcani ca constituenți principali ai extractului de pulpă, care ar putea fi responsabili pentru prevenirea formării pietrelor la rinichi.

Prevenirea cardiovasculară

Consumul de pepene verde poate fi benefic pentru sănătatea cardiovasculară.

În plus, acest fruct favorizează și metabolismul argininei și citrulinei, ceea ce este pozitiv pentru inimă și hipertensiune, potrivit portalului Better Health.

Întărește sistemul imunitar

Stimulează celulele de apărare ale organismului, datorită aportului său de vitamina C și A, care acționează ca antioxidanți, prevenind apariția unor boli precum gripa.

Protejează pielea de soare

Datorită compoziției sale bogate în carotenoide, precum licopenul, este o opțiune excelentă pentru a ajuta la protejarea pielii de daunele cauzate de razele solare.

Pe de altă parte, conține antioxidanți care ajută la prevenirea daunelor cauzate de radicalii liberi în piele, ceea ce previne îmbătrânirea prematură.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private