Sari la conținut

Fructul cu puține calorii, recomandat pe timp de caniculă. În plus, reglează nivelul zahărului din sânge și te scapă de kilogramele nedorite

spanac cu castravete
Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei
Castravetele este ideal în zilele caniculare

Castravetele este un fruct hrănitor, cu un conținut ridicat de apă. Consumul de castraveți poate ajuta la scăderea zahărului din sânge, la prevenirea constipației și la scăderea în greutate. Pentru a maximiza beneficiile pentru sănătate ale castraveților, mâncați și coaja.

Deși se crede că este o legumă, castravetele este de fapt un fruct.

Este bogat în nutrienți benefici, precum și în anumiți compuși vegetali și antioxidanți care pot ajuta la tratarea și chiar prevenirea unor afecțiuni.

De asemenea, castraveții au un conținut scăzut de calorii și conțin o cantitate bună de apă și fibre solubile, făcându-i ideali pentru promovarea hidratării și pentru a ajuta la pierderea în greutate.

Acest articol aruncă o privire mai atentă asupra unora dintre beneficiile de top pentru sănătate ale consumului de castraveți.

1. Este bogat în nutrienți

Castraveții au un conținut scăzut de calorii, dar bogat în multe vitamine și minerale importante.

Un castravete crud de 11 uncii (300 de grame) nedecojit conține următoarele:

  • Calorii: 45
  • Grăsime totală: 0 grame
  • Carbohidrați: 11 grame
  • Proteine: 2 grame
  • Fibre: 2 grame
  • Vitamina C: 14% din Doza Zilnică Recomandată
  • Vitamina K: 62% din Doza Zilnică Recomandată
  • Magneziu: 10% din Doza Zilnică Recomandată
  • Potasiu: 13% din Doza Zilnică Recomandată
  • Mangan: 12% din Doza Zilnică Recomandată

Deși, dimensiunea obișnuită a porției este de aproximativ o treime dintr-un castravete, deci consumul unei porții standard ar oferi aproximativ o treime din nutrienții de mai sus.

În plus, castraveții au un conținut ridicat de apă. De fapt, castraveții sunt formați din aproximativ 96% apă.

2. Conține Antioxidanți

Antioxidanții sunt molecule care blochează oxidarea, o reacție chimică care formează atomi foarte reactivi cu electroni nepereche cunoscuți sub numele de radicali liberi.

Acumularea acestor radicali liberi nocivi poate duce la mai multe tipuri de boli cronice.

De fapt, stresul oxidativ cauzat de radicalii liberi a fost asociat cu cancerul și bolile cardiace, pulmonare și autoimune.

Fructele și legumele, inclusiv castraveții, sunt deosebit de bogate în antioxidanți benefici care pot reduce riscul acestor afecțiuni.

3. Promovează hidratarea

Apa este esențială pentru funcționarea corpului tău, jucând numeroase roluri importante/

Castravetele este implicat în procese precum reglarea temperaturii și transportul deșeurilor și al nutrienților.

De fapt, hidratarea adecvată poate afecta totul, de la performanța fizică la metabolism.

În timp ce vă satisfaceți majoritatea nevoilor de lichide bând apă sau alte lichide, unii oameni pot obține până la 40% din consumul total de apă din alimente.

Fructele și legumele, în special, pot fi o sursă bună de apă în dieta ta.

Deoarece castraveții sunt compusi din aproximativ 96% apă, ei sunt deosebit de eficienți în promovarea hidratării și vă pot ajuta să vă satisfaceți nevoile zilnice de lichide.

4.Castraveții vă ajută în lupta cu pierderea în greutate

Castraveții ar putea să vă ajute să pierdeți în greutate în câteva moduri diferite.

În primul rând, au un conținut scăzut de calorii.

Fiecare porție de o cană (104 grame) conține doar 16 calorii, în timp ce un întreg castravete de 11 uncii (300 de grame) conține doar 45 de calorii.

Acest lucru înseamnă că puteți mânca o mulțime de castraveți fără a vă îngreuna cu caloriile suplimentare care duc la creșterea în greutate.

Castraveții pot adăuga prospețime și aromă la salate, sandvișuri și garnituri și pot fi, de asemenea, folosiți ca înlocuitor pentru alternative mai bogate în calorii.

În plus, conținutul ridicat de apă al castraveților ar putea ajuta și la pierderea în greutate.

O analiză a analizat 13 studii care au inclus 3.628 de persoane și a constatat că consumul de alimente cu conținut ridicat de apă și conținut scăzut de calorii a fost asociat cu o scădere semnificativă a greutății corporale.

castraveți
Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei

5. Poate scădea zahărul din sânge

Mai multe studii pe animale și pe eprubete au descoperit că castraveții pot ajuta la reducerea nivelului de zahăr din sânge și la prevenirea unor complicații ale diabetului.

Un studiu pe animale a examinat efectele diferitelor plante asupra zahărului din sânge. S-a demonstrat că castraveții reduc și controlează eficient nivelul zahărului din sânge.

Un alt studiu pe animale a indus diabet la șoareci și apoi i-a suplimentat cu extract de coajă de castravete. Coaja de castravete a inversat majoritatea modificărilor asociate diabetului și a provocat o scădere a zahărului din sânge.

În plus, un studiu pe eprubetă a descoperit că castraveții pot fi eficienți în reducerea stresului oxidativ și prevenirea complicațiilor legate de diabet.

6. Castraveții ajută la susținerea mișcărilor intestinale regulate

Consumul de castraveți poate ajuta la susținerea mișcărilor intestinale regulate.

Deshidratarea este un factor de risc major pentru constipație, deoarece vă poate modifica echilibrul de apă și poate îngreuna trecerea scaunului.

Castraveții sunt bogati în apă și favorizează hidratarea. Menținerea hidratată poate îmbunătăți consistența scaunului, poate preveni constipația și poate ajuta la menținerea regularității

În plus, castraveții conțin fibre, care ajută la reglarea mișcărilor intestinale.

În special, pectina, tipul de fibre solubile găsite în castraveți, poate ajuta la creșterea frecvenței mișcărilor intestinale.

Un studiu a avut 80 de participanți supliment cu pectină. S-a descoperit că pectina a accelerat mișcarea mușchilor intestinali, totul în timp ce hrănește bacteriile benefice din intestin care îmbunătățesc sănătatea digestivă.

 

Tănasă Sabina

Sabina Tanasa, este redactor la www.doctorulzilei.ro din anul 2020, a fost colaborator la despreSpa.ro, owner and founder la MobileWish.ro și la Ulei Cocos Romania - VivaCoco. Este licentiata a Universitatea „Alexandru Ioan Cuza" din Iași si ACADEMIA DE STUDII ECONOMICE DIN BUCURESTI

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel