Fructul interzis diabeticilor. De ce este periculos pentru sănătate?

Specialiștii susțin că unele fructe, deși sunt sănătoase pentru majoritatea persoanelor, pot avea contraindicații când vine vorba despre anumite afecțiuni. În funcție de conținutul fiecărui aliment, acesta poate fi recomandat sau nerecomandat pentru anumite persoane, iar fructele nu sunt o excepție. Care este fructul interzis diabeticilor și care este motivul pentru care sănătatea lor poate fi în pericol?

Diabetul este o afecțiune complexă. Acesta se manifestă în fucție de fiecare persoană și organism, iar pacienții sunt responsabili să își găsească o rutină zilnică potrivită. Această rutină inlude alimentația, care este esențială pentru persoanele afectate de diabet. Unele alimente le sunt fie contraindicate, fie sunt sfătuiți să le consume în cantități moderate. Care este fructul interzis diabeticilor și de ce acesta este nerecomandat explică Denisa Zaharia, medic de familie, pentru Adevărul.

„Bananele sunt bogate în fibre, potasiu şi magneziu şi conţin trei zaharuri naturale – glucoză, fructoză şi zaharoză – ele constituie o alternativă perfect sănătoasă la dulciurile din comerţ, care sunt pline de aditivi chimici şi zahăr. Fructele proaspete şi coapte pot regla nivelul de magneziu din corp, favorizând o recuperare rapidă după eforturi fizice sau mentale. Sunt consumate cu precădere de către sportivii de performanţă, în caz de efort fizic susţinut”, explică medicul de familie, potrivit Adevărul.

De ce sunt nerecomandate diabeticilor, deși au atâtea beneficii pentru sănătate?

„Medicamentele beta-blocante prescrise pentru boli de inima pot provoca creşterea nivelurilor de potasiu din sânge. Alimentele bogate în potasiu ar trebui consumate cu moderaţie atunci când se iau beta-blocante. Prea mult potasiu poate fi dăunător pentru cei ai căror rinichi nu sunt pe deplin funcţionali. În cazul în care rinichii sunt în imposibilitatea de a elimina excesul de potasiu din sânge, consumul de potasiu în exces ar putea fi fatal”, adaugă Denisa Zaharia, medic de familie, citată de Antena3.

Astfel, din cauza conținutului mare de potasiu, bananele pot fi periculoase pentru diabetici. În această circumstață, ele ar trebui consumate fie foarte rar, fie excluse din dietă.

Recent Posts

HOROSCOP 4 mai 2024. O ZODIE înfruntă dificultăţi mari!

Horoscopul zilei de sâmbătă, 4 mai 2024, spune că nativii zodiacului vor avea parte de…

9 ore ago

TOP 5 beneficii pentru sănătate ale consumului de ouă

Potrivit nutriţioniştilor, este un mit că valorile colesterolului cresc foarte mult după consumul de ouă,…

9 ore ago

Reţeta specială de Paşte la care nu renunţă Nadia Comăneci

Nadia Comăneci, sportiva simbol a gimnasticii româneşti din toate timpurile, a dezvăluit o rețetă specială…

10 ore ago

„Câmpurile de aur din România”, în atenţia NASA. Imagini spectaculoase din satelit

România a atras atenția NASA și a întregii lumi datorită unor imagini spectaculoase captate de…

10 ore ago

Mănăstirea Ghighiu, colţ de rai lângă Bucureşti. Izvor tămăduitor şi icoană făcătoare de minuni (FOTO+VIDEO)

Situată la doar 73 de kilometri de București, Mănăstirea Ghighiu este loc de pelerinaj pentru…

11 ore ago

Cât timp se pot consuma ouăle vopsite de Paşte? Un expert dă verdictul

Ouăle fierte şi vopsite sunt un produs traditional esenţial care nu trebuie să lipsească de…

11 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Cancerul hepatic