Sari la conținut

Antibiotic natural: tratează infecțiile urinare cu ajutorul naturii. Cum îl prepari?

antibiotic natural
Sursa: Unsplash

Infecțiile urinare sunt cauzate, de regulă, de anumite bacterii care au pătruns în tractul urinar. Acestea pot fi neplăcute, dureroase, iar în anumite cazuri pot evolua într-o formă severă de boală, dacă nu sunt tratate corespunzător. În mod normal, acestea sunt tratate cu antibiotice și produse farmaceutice. Totuși, există și tratamente naturiste care pot fi de ajutor, pentru cei care își doresc o alternativă 100% naturală. Iată rețeta unui antibiotic natural, perfect pentru infecțiile urinare.

Infecțiile tractului urinar sunt printre cele mai comune infecții bacteriene. Sunt predominante la femei, iar 50% dintre ele vor manifesta o infecție de tract urinar măcar o dată în timpul vieții. Acest tip de afecțiune este recurentă, iar tratarea corespunzătoare este esențială pentru a diminua riscul de a dezvolta infecții repetate. Acestea se pot trata fie cu produse farmaceutice, fie cu rețete naturiste, precum acest antibiotic natural.

De cele mai multe ori, acestea sunt tratate de propriul sistem imunitar, dacă sunt in stadiile incipiente sau se manifestă printr-o formă minoră. Pentru a grăbi procesul de vindecare, cele mai multe persoane apelează la tratamente naturiste, bogate în substanțe care luptă cu bacteriile. Pe lângă cunoscutele merișoare, există și anumite rețete pe care le poți pregăti acasă. Iată cum poți prepara acest antibiotic natural, urmând sfaturile iubitorului de natură Dan Bițuică, așa cum sunt prezentate pe propriul blog.

„Ingrediente:

– ulei de măsline – 180 ml.

– coajă de lămâie – 250 g.

– miere – 250 g.

– rădăcină de pătrunjel – 250 g.

Mod de preparare:

Mai întâi, rădăcina de pătrunjel trebuie tăiată în câteva bucăți mai mici, iar apoi o puneți într-un mixer împreună cu uleiul de măsline, coaja de lamâie și mierea.

Obținem un amestec omogen din aceste ingrediente, apoi puneți amestecul într-un recipient din sticlă, pe care-l vom păstra la frigider.

Administrare:

Consumăm o lingură de remediu în fiecare dimineață, pe stomacul gol, până la vindecare”, recomandă Dan Bițuică, pe blogul său.

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: