Sari la conținut

Fructul minune care încetinește un tip de cancer. Are proprietăți antioxidante

Bauturile îndulcite, otravă pentru artere
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Bauturile îndulcite, otravă pentru artere. calcificarea acesteia este periculoasă pentru sănătate

Fructul minune care încetinește un tip de cancer. Are proprietăți antioxidante și antiinflamatorii. 

Toată lumea caută remedii naturale pentru a trata  sau preveni apariția unor boli necruțătoare. Dacă multe deja le știm, cu siguranță puțini au auzit de unul anume, considerat a fi fructul care poate combate cancerul colorectal.

curățarea arterelor

Rodia încetinește un tip de cancer. Are proprietăți antioxidante

Cancerul colorectal este al treilea cel mai frecvent diagnosticat cancer la nivel global. Șansele de supraviețuire ale unui pacient pot fi prezise prin imunocorul lor, care este calculat din densitatea celulelor care induc moartea celulelor (celule CD8+) din interiorul tumorilor.

Oamenii de știință au demonstrat că formele concentrate de urolitină A (UA), un produs natural al digestiei rodiei, induc mitofagie – defalcarea „centralelor celulare” vechi sau redundante cunoscute sub numele de mitocondrii. La rândul său, acest lucru încurajează crearea de noi mitocondrii și încetinește progresia bolilor legate de vârstă, scrie Medical News Today.

Alte studii au descoperit că UA are efecte imunomodulatoare în celulele care reduc inflamația alături de celulele care îmbunătățesc funcția imunitară. Studii suplimentare ale efectelor UA asupra funcției imune ar putea duce la dezvoltarea de tratamente antitumorale.

Cancerul colorectal

Recent, cercetătorii au explorat efectele UA asupra cancerului colorectal la șoareci. Ei au descoperit că UA a indus imunitatea celulelor T anti-tumorale la șoareci, atât atunci când sunt consumate în alimente, cât și atunci când sunt utilizate împreună cu terapia cu celule CAR-T, un tratament în care celulele T – un tip de celulă imunitară – sunt modificate pentru a ataca celule canceroase.

„Descoperirile noastre sunt deosebit de interesante, deoarece accentul nu se pune pe celula tumorală, ci pe sistemul imunitar, apărarea naturală împotriva cancerului”, a spus dr. Dominic Denk, medic la Spitalul Universitar din Frankfurt și primul autor al studiului actual.

„Acesta este locul în care abordările terapeutice de încredere încă lipsesc în realitatea pacienților cu cancer colorectal. Prin îmbunătățirea terapiei combinate cu imunoterapiile existente, studiul deschide posibilități semnificative pentru o aplicare ulterioară. Sperăm să folosim acest lucru pentru a îmbunătăți în mod durabil terapia cancerului colorectal, dar și a altor tipuri de cancer”, a adăugat el.

Ce este urolitina A?

„Urolitina A (UA) este un metabolit al elagitaninelor, care sunt un tip de polifenol. Se știe că polifenolii au proprietăți antioxidante și antiinflamatorii”, a declarat pentru MNT dr. Thomas M. Holland, om de știință la Institutul Rush.

Elagitaninii se găsesc în rodii

„Elagitaninii se găsesc în principal în rodii, dar și în căpșuni, zmeură și nuci, în special în nuci”, a explicat el.

„În plus, aceste alimente conțin o multitudine de nutrienți și substanțe bioactive care sunt în general benefice pentru sănătatea generală. Acestea fiind spuse, elagitaninele sunt transformate în UA de către bacteriile intestinale. Astfel, trebuie să aveți un microbiom intestinal intact și divers, pentru a permite această conversie să aibă loc”, a adăugat el.

Dieta UA a scăzut incidența și dimensiunea tumorii

Pentru studiu, cercetătorii au oferit șoarecilor o dietă care conține UA sau o dietă de control timp de 18 săptămâni. În cele din urmă, ei au descoperit că șoarecii cu diete UA au experimentat o scădere semnificativă a incidenței și dimensiunii tumorii, alături de un nivel mai ridicat de celule T în mucoasa interioară a colonului.

Maria Mocanu

Sunt Maria Mocanu și am o vasta experienţă profesională! Sunt o fire creativă, sociabilă, veselă și îmi place să scriu. Am o experiență în media de peste 15 ani, cu nenumărate articole publicate în online, dar și articole de specialitate pentru pasionații și iubitorii de animale.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel