Sari la conținut

Fructul nutritiv care ajută la scăderea acidului uric ridicat în mod natural

acid uric
Sursă foto: Getty Images
Simptome de acid uric ridicat

Medline Plus, parte a Bibliotecii Naționale de Medicină din SUA, afirmă că acidul uric „este un produs rezidual normal pe care organismul îl produce atunci când descompune substanțele chimice numite purine”, care se găsesc în anumite tipuri de alimente și băuturi. Acestea chiar „provin din celulele dumneavoastră atunci când mor”, adaugă el.

Acidul uric este procesat în organism atunci când este filtrat din sânge de către rinichi și excretat în urină. Cu toate acestea, atunci când se acumulează în fluxul sanguin, poate afecta articulațiile și poate duce la artrită dureroasă.

Pentru a înțelege într-un mod mult mai concret, acidul uric este descompunerea purinelor care se găsesc în alimente precum fasolea, anșoa și lintea, de exemplu, ținând cont de faptul că acestea se găsesc și în țesuturile organismului.

Afectează adesea degetul mare de la picior, dar poate afecta și genunchii, încheieturile mâinilor, gleznele, degetele de la mâini și coatele, iar bărbații, persoanele supraponderale și cele cu obiceiuri nesănătoase, cum ar fi consumul excesiv de alcool, sunt mai predispuse să sufere.

Ce fructe ajută la controlul acidului uric?

Mulți experți vorbesc despre importanța consumului de vitamine, una dintre cele mai necesare fiind vitamina C, care este un aliat de nădejde în lupta împotriva acidului uric. Din acest motiv, există o serie de citrice care îi pot ajuta pe oameni să reducă semnificativ nivelul de acid uric. Prin urmare, se recomandă consumul următoarelor fructe:

  • Lime
  • Lămâi.
  • Portocale.
  • Mandarine.
  • Pomelo.
  • Grapefruit.
consumul de mere poate agrava unele boli
Sursa foto: arhiva doctorulzilei.ro

Fructul nutritiv care ajută la scăderea acidului uric

Pe lângă fructele menționate mai sus, există unul care este foarte popular în România datorită gustului și accesibilității sale: mărul. Acest fruct, pe lângă faptul că este delicios și aduce numeroase beneficii organismului uman, este unul dintre cele mai recomandate de experți pentru a contracara efectele negative ale acidului uric, potrivit sursei.

Merele sunt un fruct excelent pentru eliminarea acidului uric, la fel ca și apa de mere. Întrebarea pe care și-o pun multe persoane este cum să o preparați pentru a profita de toate beneficiile sale. Este recomandat să urmați acești pași:

  • Fierbeți trei mere tăiate mărunt într-un litru și jumătate de apă.
  • Așteptați o jumătate de oră, apoi filtrați apa.
  • Beți lichidul obținut pe care l-ați strecurat.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel