Sari la conținut

Fructul pe care aproape nimeni nu îl mănâncă, dar care este plin de antioxidanți, fibre, vitamina B și reglează glicemia

fructe uscate
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Importanța vitaminei B12 în organism

O dietă completă și sănătoasă este una dintre cele mai bune modalități de a controla durerea și boala, chiar și fără a recurge la tratamente medicale sau pastile.

Este vorba de îmbunătățirea îngrijirii preventive și de menținerea unor valori optime, cum ar fi trigliceridele sau glicemia, pentru a evita căderea în boli sau afecțiuni.

Prunele uscate sunt o alegere ideală în acest sens. Sunt fructe gustoase care oferă multiple beneficii, mai ales în ceea ce privește reglarea glicemiei și prevenirea bolilor cronice.

beneficii prune uscate
Sursa foto: arhiva doctorulzilei.ro

Ce sunt prunele uscate și de ce sunt atât de benefice pentru sănătatea noastră?

Prunele uscate sunt, de fapt, fructele în sine, dar deshidratate pentru a le prelungi termenul de valabilitate, păstrându-și în același timp valoarea nutritivă. Prunele uscate oferă organismului cantități mari de fibre și nutrienți esențiali care pot contribui la diferite aspecte ale sănătății, de la digestie la întărirea oaselor.

Prunele uscate sunt o sursă excelentă de nutrienți și pot oferi o serie de beneficii pentrusănătate atunci când sunt consumate cu moderație în cadrul unei diete echilibrate. Iată câteva dintre beneficiile potențiale ale prunelor uscate:

  1. Bogate în fibre: Prunele uscate sunt o sursă bună de fibre alimentare, care pot contribui la promovarea sănătății digestive prin prevenirea sau ameliorarea constipației și menținerea regularității intestinelor. Fibrele pot ajuta, de asemenea, la controlul nivelului de zahăr din sânge și la reducerea riscului de boli de inimă.
  2. Bogate în antioxidanți: Prunele uscate conțin o varietate de antioxidanți, inclusiv polifenoli, care pot ajuta la protejarea celulelor împotriva daunelor provocate de radicalii liberi și la reducerea riscului de boli cronice, cum ar fi bolile de inimă, diabetul și cancerul.
  3. Sursă bună de vitamine și minerale: Prunele uscate sunt bogate în mod natural într-o varietate de vitamine și minerale, inclusiv potasiu, magneziu, vitamine din complexul B și vitamina K. Aceste substanțe nutritive sunt importante pentru menținerea sănătății oaselor, a funcției musculare, a sănătății inimii și a sistemului imunitar.
  4. Proprietăți antiinflamatorii: Unele studii sugerează că compușii prezenți în prunele uscate pot avea proprietăți antiinflamatorii, care pot ajuta la reducerea inflamației din organism și la scăderea riscului de boli legate de inflamație, cum ar fi artrita și bolile de inimă.
  5. Promovarea sațietății: Datorită conținutului de fibre și densității nutriționale, prunele uscate pot contribui la creșterea sațietății și ajuta la gestionarea greutății atunci când sunt consumate ca parte a unei diete echilibrate și a unui stil de viață activ.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel