Sari la conținut

Fructul toamnei care te scapă rapid de constipaţie. Remediu simplu imbatabil!

Sursa: arhiva Doctorul Zilei
probleme digestive

O dietă săracă în fibre, sedentarismul, unele tratamente medicamentoase sau un metabolism lent pot fi tot atâtea cauze ale apariţiei constipaţiei, o problemă cu care se confruntă mai ales persoanele trecute de 60 de ani.

În cazul în care este ignorată, constipația cronică poate duce, în timp, la diverse afecțiuni, precum: hemoroizi, fisuri anale, hemoragie ano-rectală sau chiar cancer de colon. Prin constipație cronică se înțelege evacuarea conținutului intestinal mai rar de 3 ori pe săptămână.

Pe lângă adoptarea unei alimentaţii sănătoase, tulburările de tranzit intestinal pot fi atentuate sau chiar rezolvate cu ajutorul unui remediu natural eficient.

Astfel, prunele uscate pot fi de mare ajutor, deoarece conțin, pe lângă carbohidrați și vitamina C, fibre, vitamina A și isatin – o substanță, care acționează ca un laxativ natural, potrivit bzi.ro.

Citeste si:

Totodată, fierul conținut de prunele uscate previne anemia, potasiul este esențial în menținerea unei tensiuni arteriale normale, borul luptă împotriva osteoporozei, iar zahărul, împreună cu fibrele, dau energie organismului.

Sucul din acest fruct, la fel de eficient

Potrivit nutriționiștilor, trei sau patru prune uscate consumate zilnic sunt suficiente pentru a preveni constipația. De asemenea, se pot lăsa la macerat, peste noapte, șase sau șapte fructe uscate, într-un pahar cu apă. Dimineața, pe stomacul gol, se bea mai întâi lichidul, apoi se mănâncă fructele.

La fel de eficient pentru tratarea constipației este sucul de prune, care se poate bea ușor încălzit. În timpul tratamentului cu prune, este necesar să fie crescut consumul de lichide.

De menţionat că într-o cantitate de 100 de grame de prune uscate se găsesc peste 300 de calorii şi de aceea trebuie consumate cu moderație, pentru a preveni creșterea în greutate.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.