Sari la conținut

Fructul puternic care curăță arterele și purifică sânge

artere blocate
sursa foto: arhiva doctorul zilei
Alimentele care pot curăța în mod natural arterele înfundate

Specialiștii recomandă includerea fructelor într-o dietă sănătoasă pentru a reduce riscul unor boli și pentru a îmbunătăți starea organismului, deoarece acestea furnizează vitamine și minerale esențiale, fibre și alte substanțe importante pentru sănătate.

În gama largă de produse de origine naturală există o serie de fructe care sunt ideale pentru a completa o dietă echilibrată care face parte dintr-un stil de viață sănătos. Proprietățile lor includ numeroase beneficii pentru organism.

Unul dintre aceste aspecte benefice sunt cele legate de buna funcționare a sistemului circulator al organismului. Acesta este responsabil de deplasarea sângelui în tot corpul și implică inima și vasele de sânge.

Institutul Național de Cancer din SUA explică: „Acest sistem ajută țesuturile să primească suficient oxigen și nutrienți și să elimine deșeurile. Sistemul limfatic, care este conectat la sistemul sanguin, este adesea considerat ca făcând parte din sistemul circulator. Se mai numește și sistem cardiovascular, sistem circulator și sistem cardiovascular.

Portalul de sănătate specializat Medline Plus oferă o listă de boli care pot apărea la nivelul sistemului circulator.

  • „Anevrism: O lărgire sau o umflătură în peretele unei artere.
  • „Arterioscleroză: O boală în care se acumulează placă în interiorul arterelor. Placa este formată din grăsimi, colesterol, calciu și alte substanțe care se găsesc în sânge.
  • „Cheaguri de sânge: Inclusiv tromboza venoasă profundă și embolia pulmonară”.
  • „Boala arterelor coronare și boala arterelor carotide: Condiții care implică îngustarea sau blocarea unei artere. Cauza este, de obicei, o acumulare de placă”.
  • „Boala Raynaud: O afecțiune care determină contracția vaselor de sânge atunci când vă este frig sau sunteți stresat.
  • „Accident vascular cerebral: O afecțiune gravă care apare atunci când fluxul de sânge către creier se oprește.
  • ” Vene varicoase: Vene umflate și răsucite care sunt vizibile sub piele.
  • ” Vasculită: Inflamație a vaselor de sânge.

dieta cu grepfruit

Fructul puternic care curăță arterele și purifică sânge

Există un fruct care poate fi un aliat de nădejde pentru a avea grijă de artere, a purifica sângele și a menține sănătos sistemul circulator. Este vorba despre grepfruit.

Mai multe studii au constatat că consumul acestuia poate fi benefic pentru purificarea sângelui și, astfel, evitarea bolilor legate de obstrucții, de nivelul ridicat de colesterol sau de creșterea tensiunii arteriale în organismul oamenilor.

Acest fruct poate fi consumat sub formă de suc, ca parte a unei salate, ca o gustare sănătoasă, în smoothie-uri și chiar ca ingredient într-un sos sau într-o rețetă.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.