Sari la conținut

Fructul puternic care previne tumorile, stimulează energia și scade colesterolul

fructele, desert sanatos
sursa foto: arhiva doctorul zilei
Fructele cu cel mai mare conținut de zahăr și calorii

Din cuprinsul articolului

Acest superaliment conține până la 90 % apă și conține, de asemenea, carbohidrați, fibre alimentare și unele minerale esențiale, cum ar fi calciul și fierul.

Tumorile sunt o afecțiune care îi îngrijorează pe cei mai mulți oameni, deoarece acestea sunt mase anormale de țesut corporal care pot fi maligne, adică canceroase, sau benigne. Potrivit Medline Plus, site-ul web al Bibliotecii Naționale de Medicină din SUA, tumorile apar atunci când celulele se divid și se înmulțesc în mod excesiv în organism.

În general, organismul tinde să controleze diviziunea și creșterea celulară, deoarece se creează celule noi pentru a le înlocui pe cele vechi; totuși, atunci când celulele care apar sunt deteriorate, ele mor pentru a face loc unor celule sănătoase de înlocuire, dar adesea, în acest proces, echilibrul diviziunii este perturbat și aceasta este ceea ce poate forma o tumoare în organism.

Potrivit specialiștilor site-ului, problemele sistemului imunitar, consumul de tutun și alcool, problemele genetice, obezitatea, virușii, expunerea excesivă la soare și toxinele din mediul înconjurător sunt câțiva dintre factorii de risc care pot crește probabilitatea de a avea o tumoare.

De menționat că există diferite tipuri de tumori, printre cele mai frecvente numărându-se: limfomul Burkitt, cancerul de col uterin, majoritatea cancerelor anale, sarcomul Kaposi, printre altele. În mod obișnuit, aceste tumori provoacă simptome precum febră, frisoane, oboseală, transpirații nocturne, dureri, pierdere în greutate și pierderea poftei de mâncare.

Pentru a preveni formarea tumorilor, este important să aveți obiceiuri bune de viață, cum ar fi o dietă sănătoasă. De fapt, există alimente precum cocona, un fruct care conține vitamine din complexul B, cum ar fi vitamina B1 (tiamina), vitamina B2 (riboflavina) și vitamina B5 (niacina), care protejează formarea de celule sănătoase în organism. De asemenea, conține oligoelemente esențiale, cum ar fi cuprul, cromul și seleniul. De asemenea, conține minerale precum potasiu, magneziu și fosfor.

„Un studiu împărtășit prin Frontiers in Nutrition detaliază că acest fruct abundă în licopen și are niveluri mai ridicate de beta-caroten în comparație cu roșiile”, precizează Mejor con Salud.

În mod similar, i s-au atribuit proprietăți anti-tumorale. „Cercetările in vitro împărtășite în Journal of Medicinal Food au raportat că extractele sale au prezentat un efect citotoxic și antiproliferativ asupra liniilor celulare de cancer mamar și colorectal”.

Alte beneficii ale fructului cocona

Dovezile anecdotice sugerează că vorbim despre un aliment care îmbunătățește digestia și previne constipația, datorită conținutului său ridicat de apă și fibre, două elemente-cheie în procesul digestiv. În plus, Emma Slattery, dietetician clinician la Johns Hopkins Medicine, explică revistei că fibrele cresc volumul scaunului și ajută la îmbunătățirea motilității intestinale. De asemenea, acționează ca un prebiotic, care promovează echilibrul bacteriilor sănătoase din intestin.

Pe de altă parte, conținutul său ridicat de fibre lasă un efect de sațietate pentru o perioadă lungă de timp, împiedicând pacientul să se simtă frecvent flămând, în plus, datorită fibrelor sale previne și tratează afecțiuni precum constipația. De asemenea, acest fruct puternic se remarcă și prin faptul că este un aliment energetic, care optimizează energia organismului pentru îndeplinirea sarcinilor zilnice.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel