Sari la conținut

De ce nu se mai găsesc laxative în farmacii? Viralele de pe TikTok sunt de vină, atrag atenția specialiștii

Abuz de laxative
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Tendinta ingrijoratoare de abuz de laxative

Lipsa de laxative este legată de muncitorii stresați, tendințele virale de scădere în greutate și călătorii. E mereu indicat să ai la îndemână un laxativ, dacă te lupți cu constipație și cu stomacul deranjat.

Cu toate acestea, există o dificultate tot mai mare în aprovizionarea cu laxative, cererea depășind oferta de polietilen glicol 3350, denumirea generică pentru laxativele fără prescripție medicală.

Wall Street Journal raportează că deficitul este legat de o creștere neașteptată a utilizării în rândul persoanelor mai tinere, în special a celor cu vârsta cuprinsă între 18 și 42 de ani.

Lipsa de laxative este legată de muncitorii stresați, tendințele virale de scădere în greutate și călătorii

Potrivit publicației, acest grup cumpără în mare măsură laxative, influențat în mare parte de „tendințele înșelătoare de scădere în greutate TikTok”.

Pattern, o companie de analiză citată în articol, oferă date care susțin această tendință: căutările de laxative pe Amazon s-au triplat în ultimul an. În același timp, vânzătorii de suplimente cu fibre au înregistrat o creștere semnificativă a vânzărilor.

Citeste si:

O altă preocupare evidențiată de articol este că persoanele care se luptă cu tulburări de alimentație caută laxative ca un mijloc cu buget redus pentru a pierde în greutate, chiar dacă „laxativele nu reduc grăsimea corporală”.

Experții sugerează că obiceiurile alimentare determinate de pandemie ar putea amplifica cererea de laxative. Odată cu o creștere a consumului de alimente procesate și nedorite în timpul lock-down-urilor, există o nevoie mai mare de ajutoare digestive.

În timp ce utilizarea ocazională a laxativelor este în general sigură, profesioniștii din domeniul medical cred că există o tendință îngrijorătoare de utilizare excesivă, care poate duce la deshidratare.

Sfatul specialiștilor pentru menținerea regularității digestive este adoptarea unui stil de viață sănătos, cu o dietă bogată în fructe, legume și cereale integrale.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.