Sari la conținut

Fructul uscat care te scapă de toate bolile și protejează organismul. Este indicat mai ales iarna

nuci si fructe uscate
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Top 5 fructe uscate și nuci pentru acest sezon de iarnă

Prunele uscate sunt recunoscute pentru toate beneficiile miraculoase asupra organismului și sănătății. Potrivite mai ales în timpul iernii, prunele uscate te pot ajuta să scapi de o multitudine de boli și simptome neplăcute, în timp ce îți protejează organismul și îi întărește rezistența. Ce cantitate trebuie să consumi și ce trebuie să știi despre fructul uscat?

Prunele uscate au multiple beneficii asupra sănătății generale și frumuseții. Fructul uscat este bogat în vitamine, minerale și antioxidanți esențiali pentru întărirea sistemului imunitar și lupta împotriva bolilor, potrivit DC News. Acesta are potențial în combaterea multor boli, datorită conținutului de nutrienți esențiali, care mențin longevitatea organismului și capacitățile naturale de apărare.

Diminuează tensiunea arterială

Tensiunea arterială ridicată nu are uneori simptome vizibile, dar poate crește riscul de probleme cardiovasculare. Cu toate acestea, poate fi  controlată cu diferite alimente, iar prunele uscate sunt unele dintre ele! Poți chiar să le combini cu alte fructe uscate, cum ar fi stafide și curmale, și să consumi aproximativ 8 porții pe săptămână.

Întăresc oasele

Persoanele care sunt expuse riscului de osteoporoză, în special femeile și persoanele în vârstă, ar trebui să consume șase prune uscate zilnic.

Luptă împotriva constipației

Amestecă 1 cană de sos de mere, 1 cană de tărâțe de ovăz sau tărâțe de grâu neprelucrate și 3/4 cană de suc de prune. Pune 1-2 linguri de compoziție în aproximativ 240 ml de apă și bea seara.

Ajută digestia

Prunele sunt ambalate cu fibre, un element-cheie care susține o digestie sănătoasă. De exemplu, o cană de prune uscate conține 12 grame de fibre solubile. În plus, conțin sorbitol, un laxativ natural. Se recomandă să nu consumi mai mult de 6 prune uscate pe zi.

Mențin sănătatea generală a corpului

100 de grame de prune uscate conțin 732 mg de potasiu. Acest macromineral este esențial pentru organismul nostru, deoarece îl ajută să funcționeze corect. Prunele uscate scad riscul unui accident vascular cerebral, păstrează oasele sănătoase și ajută la creșterea masei musculare sănătoase.

Sunt excelente pentru sânge

Dacă nu ai suficient fier în corp, poți face anemie, care ar putea duce la complicații grave. Printre acestea se numără oboseala severă, probleme cardiace sau pulmonare. Prunele uscate sunt o sursă excelentă de fier, fiind unele dintre cele mai bune fructe care previn astfel de probleme.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel