miercuri, decembrie 2, 2020
Irina Lungu

Fumigațiile reprezintă o practică străveche de alungare a energiilor negative dintr-un spațiu închis sau deschis.

Este o metodă de purificare, moștenită din moși stămoșii, de la amerindieni. Aceștia aveau fumigațiile drept practică zilnică și pentru a-și purifica zonele în care trăiau, foloseau diferite combinații de ierburi, însă salvia era unul dintre ingredientele principale.

Se spune că fumul emanat dintr-o selecție de ierburi curăță și purifică spațiul respectiv, dar și oamenii din preajmă, obiectele, decorațiuniile, tot mediul înconjurător. Un obicei asemănător spălatului pe mâini înainte de masă, fumigația curăță persoana într-o baie energetică. Specialiștii spun că sunt eliberați și ioni negativi, care au proprietatea dovedită științific de a induce o energie benefică. Ionii negativi se eliberează și la întâlnirea soarelui cu apa, știm cu toții cât este de minunat în natură, pe plajă, lângă un izvor, lângă o cascadă, într-o pădure lângă un fir de apă. Nimic nu se compară cu calmul și seninătatea naturii.

O concentrație mare de ioni negativi purifică aerul și elimină efectele negative produse de mucegai, polen, mirosuri neplăcute, fum de țigară, bacterii, virusuri, praf.

8 beneficii ale fumigațiilor

Pe lângă curățarea aerului de bacterii și producerea de ioni negativi, care sunt cele mai importante beneficii

  • Te ajută să te concentrezi mai bine
  • Fumul va limpezi încăperile, va elimina energia negativă, senzațiile apăsătoare, aerul care pare închis
  • Fumigațiile sunt antidepresivul naturii, a spus-o un om de știință. Dr. Clarence Hansell a cercetat efectele ionilor negativi din aer în anii 1930, după ce a observat că starea de spirit a unuia dintre colegii săi s-a schimbat ca răspuns la ionii generați de echipamentul lor, a descoperit că al său coleg a fost mai fericit atunci când invenția sa producea ioni negativi și mai agitat când a produs ioni pozitivi. Într-un studiu controlat publicat în 1998 în Arhivele de Psihiatrie Generală, axat pe tulburarea afectivă sezonieră sau DAS, care a fost o extensie a lucrării lui Hansell, cercetătorii au descoperit că aerul curat încărcat cu ioni negativi a reprezentat o metodă eficace de tratament și prevenire a depresiei, iar efectele sale asupra nivelelor de serotonină, similar cu modul în care medicamentele antidepresive funcționează.
  • Fumigațiile purifică aerul, mai ales cel încărcat de praf, bacterii, puf de la animale, spori de mucegai sau alți potențiali alergeni.
  • Sunt curățate inclusiv obiectele, nu doar mediul înconjurător.
  • Dau un efect de relaxare, de bine
  • Sporesc nivelul de energie
  • Îmbunătățesc somnul

Aveți nevoie de salvie uscată sau buchețel special de fumigație, din mai multe plante. Atenție, fumigațiile necesită un suport special rezistent, ignifug. Când aprindeți bețișoare sau buchețele de plante uscate, aveți grijă ca geamul să fie deschis, pentru a intra aer de afară. Puteți folosi și tămâie, plantă cu proprietăți binecunoscute de purificare.

Parteneri