Sari la conținut

Funcționează cu adevărat uleiurile naturale? Descoperă-le efectul!

utilizări ale uleiului de cocos

Funcționează cu adevărat uleiurile naturale? De ce să încerci uleiurile naturale? Descoperă-le efectul!

Sunt prezentate ca alternative pentru a hidrata părul, pielea, a combate acneea și a întări unghiile. Faceți o plimbare pe culoarul de frumusețe al farmaciei dvs. și le veți găsi în multe produse. Funcționează? S-ar putea să fie nevoie să experimentezi. Pielea fiecăruia este diferită și se reduce la a încerca.

Marula

Făcut din fructul arborelui marula, care este originar din Africa de Sud, acest ulei este bogat și hidratant. Este plin de acizi grași, despre care dermatologii spun că calmează pielea uscată. Se absoarbe rapid si nu va lasa tenul stralucitor sau gras.

Arbore de ceai

Erupțiile roșii, inflamate apar atunci când bacteriile sunt prinse în porii tăi. Cercetările arată că uleiul de arbore de ceai ajută la eliminarea acestor bacterii. Într-un studiu, a învins un gel placebo (care nu are ingrediente active) la tratarea acneei și la calmarea inflamației. Un alt studiu a constatat că este la fel de eficient ca peroxidul de benzoil, un ingredient comun în remediile fără prescripție medicală.

Argan

Denumit uneori „aur lichid”, uleiul de argan este bogat în antioxidanți numiți polifenoli, care pot combate efectele îmbătrânirii. Dermatologii spun, de asemenea, că acizii săi grași omega-3 stimulează creșterea colagenului și îmbunătățesc pielea. Nu contează dacă aveți un tip de piele uscată, grasă sau normală.

De asemenea, hrănește părul, dar nu îl îngreunează și nu îl face să se simtă gras. Puteți folosi în continuare și celelalte produse de îngrijire a părului.

Mușețel și mentă

Probabil te gândești la mușețel ca la un ceai relaxant, dar uleiul din această plantă asemănătoare margaretei îți poate calma și pielea. Dermatologii îl numesc un antiinflamator și un antiseptic, care reduce roșeața, iritația și șansa de infecție. Uleiul de mentă are aceleași proprietăți calmante.

Nucă de cocos

Pielea uscată, crăpată este mai predispusă la infectare, iritații și reacții alergice. Uleiul de nucă de cocos îl protejează și hidratează și calmează zonele solzoase și aspre care se potrivesc și cu afecțiuni comune precum eczema.

Uleiul de rozmarin

Într-un studiu, 6 luni de tratament au funcționat la fel de bine și 2% minoxidil împotriva alopeciei androgenetice, o formă comună de cădere a părului la bărbați și femei. Și era mai puțin probabil să provoace mâncărimi ale scalpului.

Uleiul de ricin este un alt remediu casnic despre care se spune că îngroașă sprâncenele și genele. Înainte de a-l încerca, întrebați medicul dacă este sigur, deoarece se apropie mult de zona ochilor. Specialiștii încă nu au precizat dacă funcționează cu adevărat.

Ulei de măsline și avocado

Ai unghii subțiri sau casante? Pentru o soluție simplă, complet naturală, tamponați puțin ulei de măsline sau de avocado înainte de culcare. Uleiurile se vor înmuia peste noapte și unghiile se vor hrăni cu acizi grași buni pentru tine. Puteți folosi și alte tipuri de ulei pentru asta.

Ulei de susan

Ai putea înlocui apa de gură cu ulei? Este la modă, dar clătirea gurii cu ulei este un remediu vechi de generații pentru dinți și gingii sănătoase. Cercetările arată că ar putea ajuta. Studii internaționale recente au descoperit că amestecul cu ulei de susan (de asemenea nucă de cocos și floarea soarelui) poate reduce placa și gingivita. De asemenea, poate spăla microorganismele care provoacă respirația urât mirositoare.

 

Prisăcaru Theona

Mi-am descoperit pasiunea pentru jurnalism in urma cu mai mulți ani si pot spune ca profesia nu este deloc usoara, ci extrem de solicitanta, plina de dinamism, care aduce noi provocari in fiecare zi. Totodata, implica si o doza mare de responsabilitate. Va multumesc atat pentru aprecierile voastre, cat si pentru criticile constructive!

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel