miercuri, iunie 23, 2021

Regenerarea și înfrumusețarea tenului, soluții simple de aplicat, din uleiuri esențiale, pe care le poți prepara singură. Cum creezi un ser antiîmbătrânire sau hidratant pentru regenerarea și înfrumusețarea

tenului? 

Cocteil de uleiuri esențiale, pentru regenerarea și înfrumusețarea tenului. Simplu de preparat, dar și de aplicat, în cadrul ritualului de seară, iar pe tenul uscat sau normal se poate folosi și ziua, în loc de cremă.

Uleiurile esențiale sunt componente tradiționale in toate culturile lumii, încă din cele mai vechi timpuri. Cu beneficii atât pentru sănătatea noastră interioară, cât și exterioară.

Uleiurile esențiale ne hrănesc, ne repară şi înfrumusețează pielea, dar, în același timp, aroma lor ne calmează, reglează sistemul nervos și pe cel endocrin, ajută digestia şi luptă

împotriva tumorilor.

Mai mult, aceste „buchete” de arome sunt şi alternative rafinate pentru parfumurile sintetice. Atenție! Înainte de a trece la prepararea produselor cosmetice cu uleiuri esențiale, asigurați-vă că nu sunteți sensibilă sau alergică la vreunul dintre uleiurile esențiale din lista de ingrediente.

Este foarte importantă utilizarea unui ulei de bază potrivit tipului de ten. Recomandăm uleiul de caise, care oferă o strălucire sănătoasă pielii, hidratează instant şi îmbogățeşte textura tenului sensibil.

Este gras fără a lăsa o senzație uleioasă după utilizare, are

capacități de restaurare, regenerare, purifică și îngrijește pielea uscată, îmbătrânită, cu riduri, ternă sau fără strălucire.

Se mai pot folosi ca uleiuri de bază cele de: floarea soarelui presat la rece, avocado, migdale dulci etc.

lată o rețetă de ser anti-îmbătrânire, la care folosim jumătate de ceașcă de ulei de bază (de caise), la care se adaugă uleiurile esențiale de mai jos. Acestea sunt doar nişte recomandări, pornind de la care puteți face diferite combinații personale.

Ser antiîmbătrânire: 10 picături de ulei esențial de trandafiri (tonifiant al pielii, conține vitaminele A

și E) 5 picături de ulei esențial de lămâie (luminează pielea, protejând-o impotriva razelor de soare şi prevenind îmbătrânirea) 10 picături de ulei esențial de morcovi (efect puternic anti-îmbătrânire) 5 picături de ulei esențial din lemn de santal (catifelează pielea) 5 picături de ulei esențial de tămâie (reduce ridurile) 5 picături de ulei esențial de mir (menține fermitatea pielii şi previne ridurile) 5 picături de ulei esențial de rozmarin (închide porii și este un conservat natural al celorlalte uleiuri)

MOD DE PREPARARE:

Într-un borcan de sticlă, puneți toate uleiurile, pe rând,

cu pipeta. Adăugați apoi uleiul de bază și amestecați conținutul, agitând borcanul. Seara, după ce v-ați curățat bine fața, decolteul și gâtul, puneți în palmă aproximativ o linguriță de ser și masați pielea, cu mişcări circulare și ascendente.

Ser hidratant: Ca bază se folosește un ulei de jojoba. Proporțiile sunt următoarele: 2 linguri de ulei de jojoba, 5 picături de uleiuri esențiale de bergamot, ylang-ylang, tămâie, arbore de ceai (melaleuca) 10 picături de ulei de patchouli.

MOD DE PREPARARE:

Urmând această formulă de bază, puteți utiliza uleiul dvs. favorit de hidratare (uleiul de bază), la care puteți adăuga cele mai potrivite uleiuri esențiale pentru tipul de piele. Simțiți-vă libere să amestecați şi să experimentați! Acest lucru este deosebit de important atunci când este posibil să aveți de-a face cu mai multe tipuri de piele (cum ar fi un ten îmbătrânit, dar şi o piele sensibilă).

Serul facial se aplică în funcție de tipul de ten, astfel: una-două picături pentru ten normal şi trei-patru dacă aveți pielea foarte uscată.

Ultimele stiri

Parteneri