marți, mai 30, 2023

Gabriel Diaconu: „Putin este mai instabil decât Hitler în ultimele lui zile”

Psihiatrul Gabriel Diaconu a analizat comportamentul președintelui Rusiei, iar concluzia este una implcabilă: Este „un psihopat narcisic malign”.

„Nu există pe această lume vreun președinte de stat care să fie de capul lui”

 „Putin-omul cred că îndeplinește criterii pentru mai multe diagnostice psihiatrice. Putin-președintele este, de bună seamă, un hibrid între om și funcție. Nu există pe această lume vreun președinte de stat care să fie de capul lui.

Te-ar mai interesa: Medic renumit: Diabetul poate fi un prim semn care...

Drept urmare, Putin-președintele, reprezintă un agregat între om și oamenii dimprejurul lui și pozițiile de putere și ce mai rămâne din voința lui după ce s-a intersectat cu a altora. Putin-legenda ne lasă să credem că taie și spânzură și nimic împrejurul lui nu mișcă. Nici musca nu zboară dacă Putin nu-i dă voie.

Asta este o fantasmă a poporului lui și, într-o anumită măsură, a anumitor oameni care se uită la el ca la un despot absolutist. Nu e un despot absolutist”, a apreciat psihiatrul Gabriel Diaconu, la Digi 24.

Diaconu analizează, de asemenea, și ieşirile iraţionale ale liderului de la Kremlin.

Te-ar mai interesa: Ciucă și Ciolacu au bătut palma cu sindicaliştii d...

„În ultima vreme, dacă e să ne uităm strict la comportament, a avut ieșiri iraționale. Începând cu discursul lui fluviu privind drepturile istorice ale Rusiei asupra Ucrainei. Chiar dacă ar fi să zici că a fost președintele care a vorbit, că a fost legenda care a vorbit, în spatele celor două filtre se află omul Putin care era pe deplin angajat”, mai spune Diaconu.

Gabriel Diaconu: „Putin este mai instabil decât Hitler în ultimele lui zile”

Psihiatrul român, specializat în suicid, a povestit despre momentele din cariera sa în care a fost nevoit să interacționeze cu pacienți psihotici, care puteau deveni agresivi în orice moment, în casele lor, și a făcut o paralelă cu felul în care încearcă acum Occidentul să negocieze cu Putin.

Te-ar mai interesa: Medic celebru, despre cel mai toxic produs pe care...

„Ce fac aliații NATO, fără să fie implicați în conflict și fără să meargă în apartamentul lui Putin, metaforic vorbind, este să încerce să îl convingă, să îl persuadeze, să îl canalizeze treptat – irațional, rațional, contează mai puțin, către o decizie spre binele lui.

Asta e o chestiune foarte interesantă. Foarte rar poți să întâlnești pacienți psihiatrici care în tot demersul asta să caute să-și facă rău. Cu o singură excepție: sinucigașii.

Te-ar mai interesa: O nouă metodă revoluţionară de tratare a bolnavilo...

Întrebarea pe care nu și-a pus-o nimeni despre Putin e dacă are o fantezie suicidară. Eu, printre alte lucruri pe care le-am făcut, a fost să mă specializez în suicid. Or, la momentul de față, dacă e să existe o îngrijorare, este că în tot acest demers, vizibil catastrofic pentru regimul lui, pentru cariera lui, o sinucidere în direct carevasăzică, Putin perseverează.

Și când ai de-a face cu un pacient agitat hetero-agresiv este într-un fel, pentru că ți-e teamă că o să ia un par din gard și o să spargă mobilierul și o să atace vecinii, cam cum face Putin acum. Dar când ai de-a face cu o persoană care în actul lui hetero-agresiv devine autoagresiv, riscul este deodată mult mai mare”, a mai spus Gabriel Diaconu, care susține că „Putin este mai instabil decât Hitler în ultimele lui zile”.

Te-ar mai interesa: CNSU a aprobat Planul Național de Răspuns la Situa...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private