Sari la conținut

Gabriela a avut parte de o moarte cumplită într-un spital din Marea Britanie, imediat după ce a dat nastere. Acuzațiile GRAVE aduse medicilor

O anchetă a fost declanșată după ce o femeie a murit în timpul nașterii la maternitatea unui spital.A fost al treilea deces al unei mame în puțin peste trei ani la Spitalul Universitar Basildon din Essex, pe lângă moartea unui nou-născut.

Serviciul Local de Raportare a Democrației a spus că a înțeles că femeia era în al treilea trimestru.

Trustul care conduce spitalul a spus că nu poate comenta cazul atâta timp cât ancheta este în desfășurare, potrivit BBC.

Una din pacientele care și-a pierdut viața este Gabriela Pintilie, în vârstă de 36 de ani.

Gabriela Pintilie, a pierdut în total șase litri de sânge, după ce a născut prin cezariană o fetiță, la Spitalul Basildon, în februarie 2019. Potrivit audierilor din cadrul investigației, mama a sângerat câteva ore, după ce doctorii nu au realizat cât sânge și produse pentru coagularea sângelui au la dispoziție

Gabriela Pintilie, care locuia de câțiva ani în Grays, Essex, urma să nască prin cezariană al doilea copil pe data de 28 februarie, dar a ajuns la maternitate cu trei zile mai devreme pentru că i se rupsese apa. După o serie de amânări, medicii au decis să încerce o naștere vaginală indusă, dar pentru că metoda nu a funcționat, Gabrielei i s-a făcut cezariană în seara următoare.

Bebelușul s-a născut sănătos, pe 26 februarie, la ora 21.34.

Gabriela a suferit o hemoragie masivă și a murit după șapte ore, în dimineața de 27 februarie, la ora 4.41.

Dr. Malcolm Griffiths, medic ginecolog consultant care nu este angajat la Spitalul Basildon și care a depus mărturie în calitate de martor expert, a declarat că Gabriela Pintilie a pierdut 600 ml sânge – o cantitate obișnuită pentru o operație prin cezariană – până la ora 22.00, dar după o jumătate de oră a mai pierdut doi litri.

Potrivit unui raport al serviciului de transfuzie, la care face referire și Griffiths, opt unități de sânge au fost puse la dispoziție pentru Gabriela, dar două au fost returnate ulterior.

Medicul a spus: „Au fost furnizate produse de sânge adecvate, dar din cauza confuziei nu au fost administrate.” Când a fost întrebat dacă aceasta a fost o întrerupere în comunicare, Griffiths a spus: „Da”, iar mai târziu a adăugat: „s-a folosit mai puțin sânge decât era disponibil”.

Griffiths a mai spus că au existat o serie de întârzieri în îngrijirea femeii înainte de cezariană. Decizia de a renunța la nașterea vaginală a fost, de asemenea, amânată cu un „număr de ore”, a spus Griffiths în cadrul audierii, deoarece medicii din unitatea de maternitate aveau și o altă pacientă cu complicații.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel