vineri, mai 20, 2022

”Galatia 2022.” Unul dintre cele mai importante evenimente din domeniul medical, Conferința Europeană de Psihiatrie și Sănătate Mintală „Galatia 2022”, ediția a VI-a, va avea loc în perioada 23 – 27 martie. La acest eveniment, care va avea loc online, sunt așteptați peste 1.000 de participanți.

Conferința Europeană de Psihiatrie și Sănătate Mintală „Galatia 2022” este organizată de Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați, prin Facultatea de Medicină și Farmacie, în colaborare cu Spitalul de Psihiatrie „Elisabeta Doamna” și în parteneriat cu Academia Română, organizează. Evenimentul se va desfășura integral online, pe o platformă special creată pentru eveniment.

Te-ar mai interesa: Dr. Florin Bloj: „Tromboza venoasă profundă se tra...

Cași la edițiile precedente, la acest important eveniment medical vor participa medici psihiatri din țară și străinătate, medici de familie, medici din alte specialități care ajung în contact cu problematica psihiatriei, farmaciști, psihologi, filosofi, sociologi, dar și specialiști din alte domenii de activitate.

„Galatia 2022”. Tema de anul acesta este „Interdisciplinaritatea în psihiatrie”

Prin tematica abordată, speakeri renumiți vor aduce într-un format dinamic, ca și la edițiile anterioare, cele mai noi informații, practici și tendințe din domeniu. Tema de anul acesta este „Interdisciplinaritatea în psihiatrie”.

„Conferința Europeană de Psihiatrie și Sănătate Mintală „Galatia” a luat naștere în urmă cu șase ani.  Scopul acestui eveniment a fost, pe de o parte, acela de a sprijini programele de sănătate mintală din România; pe de altă parte, am dorit să adunăm laolaltă medici psihiatri din țară și străinătate, medici de familie, medici din alte specialități care ajung în contact cu problematica psihiatriei, farmaciști, psihologi, sociologi, asistenți medicali, dar și specialiști din alte domenii de activitate.

Te-ar mai interesa: Alimente cu efect antidepresiv. Cum te va ajuta al...

Și am reușit. Încă de la prima ediție, participarea a depășit așteptările, iar succesul repurtat ne-a obligat să facem din acest eveniment unul periodic.

Iar de-a lungul anilor, temele participanților au devenit tot mai complexe, ajungând să atingă zonele cele mai importante ale acestui fascinant domeniu, cel al explorării complexității minții umane. Treptat, ni s-au alăturat specialiști din întreaga lume, astfel încât Conferința Europeană de Psihiatrie și Sănătate Mintală „Galatia” a devenit un eveniment internațional.

Te-ar mai interesa: După 16 ani, fetele nu mai au nevoie de permisiune...

Prioritatea acestui eveniment este unirea reprezentanților celor două domenii, psihiatrie – psihologie, în vederea realizării unui profil terapeutic personalizat pentru persoanele afectate de tulburări din sfera psiho-patologică, conferința conținând în acest sens și o secțiune completă dedicată psihologilor clinicieni”, a declarat Prof. Univ. Dr. Anamaria Ciubară, medic primar psihiatru, președintele conferinței.

Te-ar mai interesa: Horoscop 20 mai. Zodia care va fi în culmea FERICI...

„Galatia 2022” va conferi participanților credite de formare profesională continuă

Invitat special la acest eveniment este dr. Silvana Galderisi, profesor titular de psihiatrie, director al Unității de Urgență a Departamentului de Sănătate Mintală al Universității „Luigi Vanvitelli” din Campania; coordonator al Unității de ambulatoriu pentru tulburări de anxietate și psihotice și al Programului de reabilitare pentru tulburări mintale grave din cadrul aceluiași departament.

Te-ar mai interesa: 19 mai- Ziua Internațională a medicilor de familie...

Dr. Silvana Galderisi este președinte ales al Societății italiene de psihopatologie (SOPSI), fost președinte al Asociației Europene de Psihiatrie (EPA), președinte al Comitetului permanent pentru etică al Asociației Mondiale de Psihiatrie (WPA) și copreședinte al Grupului de lucru al WPA „Implementarea alternativelor la constrângere în îngrijirea sănătății mintale”.

Ca și în anii precedenți, participarea la Conferința Europeană de Psihiatrie și Sănătate Mintală „Galatia 2022” va conferi participanților credite de formare profesională continuă.

Înscrierile se fac până pe dat de 22 martie, pe: https://lapsihiatru.ro/

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private