miercuri, iunie 29, 2022

Dr. Anamaria Ciubară, unul dintre cei mai cunoscuți medici psihiatri, vine în sprijinul persoanelor interesate de problemele legate de sănătatea mintală, oferindu-le informații la rubrica: „La sfat cu psihiatrul” din Evenimentul Zilei. Subiectul acestei săptămâni este confruntarea pacientului cu cancerul. 

În conștiința publică, diagnosticul de cancer are un puternic impact psihologic negativ. În mare parte, din cauza faptului că încă este considerat o boală incurabilă, fiind una din cauzele majore de deces în întreaga lume. Totodată, un alt element care generează anxietate este terapia antineoplazică.

Te-ar mai interesa: Poveste impresionantă: ”Ani de zile am crezut că n...

Conform studiilor efectuate, s-a constatat că cel puțin 47% dintre pacienții cu cancer dezvoltă tulburări psihiatrice, aproximativ 90% dintre acestea fiind reacții la diagnosticul și tratamentul cancerului. Tulburările emoționale, care sunt evidențiate frecvent, pot fi de asemenea considerate răspunsuri la agresiunea psihologică. Prin urmare, stresul la care este supus pacientul oncologic determină atât manifestări în psihologia individului cât și afecțiuni psihiatrice.

Sindroamele psihiatrice manifeste clinic survin frecvent (de obicei după inițierea terapiei) la pacienții cu cancer, pe fondul evoluției bolii și a tratamentelor oncologice. Cele mai frecvențe tulburări sunt: delirul, depresia și anxietatea. Un pacient poate prezenta unul sau mai multe dintre  aceste sindroame. Citiți continuarea pe EVZ.RO. 

Te-ar mai interesa: Amenințări cu bombă la un spital din Transilvania....

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private