Sari la conținut

Gândacii mișună pe capul bolnavilor la Spitalul din Slatina, iar conducerea invocă un motiv halucinant. Prefectul de Olt cere intervenția Ministerului Sănătății

Sursă foto: Media Flux
Gândaci la Secția de Cardiologie a Spitalului Județean Slatina

Prefectul județului Olt a făcut joia trecută, împreună cu șefa Cancelariei primului-ministru, o vizită la Spitalul Județean Slatina, cu intenția de a face un control în Secția de Cardiologie, după ce, spune el, a primit sesizări potrivit cărora în această secție sunt gândaci, relatează Mediafax.

De cealaltă parte, managerul Spitalului din Slatina, Angela Nicolae, a transmis sâmbătă un comunicat de presă în care arăta că prefectul județului Olt „nu are calitatea de organ de control și nu poate efectua acțiune de control în cadrul Secției de Cardiologie a Spitalului Județean de Urgență Slatina”, potrivit Mediafax.

Mario de Mezzo, prefectul județul Olt: „Am fost întâmpinat cu o rezistență virulentă din partea directorului medical spunându-mi că trebuie, atenție, un ordin de prefect, semnat de prefect, prin care prefectul îl deleagă pe prefect să facă acest control inopinat”.

În comunicatul spitalului se mai arăta, de asemenea, că „la solicitarea reprezentanților unității sanitare, Mario-Lucian De Mezzo, prefectul județului Olt, nu a prezentat niciun act administrativ de dispunere a acestui control și nici nu a pus la dispoziția unității sanitare sesizările primite de către Instituția Prefectului – județul Olt, afirmând că nu are sesizări scrise, ci doar fotografii primite pe telefonul mobil personal.”

Reprezentanții Spitalului Județean Slatina mai susțin că cea mai recentă dezinsecție efectuată la Secția de Cardiologie a avut loc pe 5 august.

De asemenea, mai spun ei, pe data de 18 august a avut loc un control al Direcției de Sănătate Publică Olt în Secția de Cardiologie a spitalului, „control finalizat cu un proces verbal de control în care nu au fost consemnate nereguli care să confirme sesizările”.

Mihaela Gogiu – purtător de cuvânt DSP Olt pentru Digi24: „S-au constatat neconformități în unele saloane și holuri de acces ce prezentau paviment cu zone deteoriorate, pereți cu zone de vopsea deteriorate, motiv pentru care s-a impus remedierea deficiențelor. La momentul controlului erau consemnate în grafice efectuarea operațiunilor de curățenie și dezinfecție la zi, cât și substanțe dezinfectatnte, ustensile, consumabile pentru efectuarea acestor operațiuni. Gândacii se plimbă. Probabil în acel moment au ieșit în atenția dumneavoastră”.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel