Gândirea negativă dăunează grav sănătății. Află ce boli pot provoca gândurile negre și emoțiile negative

Gândirea negativă nu îți afectează doar starea de spirit. Din păcate gândurile negre și modul pesimist de a vedea viața au un impact colosal și asupra sănătății fizice, de asemenea.  

Cercetările publicate în Journal of Medicine and Life sugerează că gândurile și emoțiile negative cronice pot duce la diverse probleme de sănătate, de la probleme cu tiroida până la hipertensiune arterială.

5 boli care pot apărea prin gândirea negativă

Iată cinci boli care pot apărea din cauza gândirii negative.

  • Probleme cu tiroida: Gândirea negativă poate afecta funcția glandei tiroide, care reglează metabolismul, nivelul de energie și starea de spirit.

Potrivit unui studiu publicat în Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism, stresul cronic și emoțiile negative pot perturba echilibrul hormonilor tiroidieni din organism, ducând la afecțiuni precum hipertiroidismul. Aceste afecțiuni pot provoca simptome precum oboseala, creșterea sau pierderea în greutate și schimbări de dispoziție.

  • Frecvență cardiacă rapidă: Gândirea negativă constantă poate declanșa răspunsul la stres al organismului, ducând la o creștere a ritmului cardiac.

Cercetările publicate în Journal of the American College of Cardiology sugerează că stresul cronic și emoțiile negative pot contribui la dezvoltarea problemelor cardiovasculare, inclusiv a ritmului cardiac rapid (tahicardie). În timp, acest lucru poate crește riscul afecțiunilor cardiace mai grave, cum ar fi bolile de inimă și atacurile de cord.

  • Probleme gastrointestinale: Sănătatea intestinală este strâns legată de bunăstarea ta emoțională, iar gândirea negativă poate fi periculoasă pentru sistemul tău digestiv.

Studiile au arătat că stresul și emoțiile negative pot perturba echilibrul bacteriilor din intestin, ducând la probleme gastro-intestinale, cum ar fi sindromul intestinului iritabil (IBS), refluxul acid și ulcerul gastric. Cercetările publicate în Journal of Gastroenterology au descoperit o corelație puternică între stresul psihologic și dezvoltarea tulburărilor gastrointestinale.

Emoțiile negative declanșează răspunsul la stres al organismului

  • Hipertensiune arterială: Gândirea negativă cronică poate crește nivelul tensiunii arteriale, crescând riscul de hipertensiune arterială și alte probleme cardiovasculare.

Cercetările publicate în Journal of Hypertension au descoperit că persoanele care experimentează emoții negative persistente au mai multe șanse să dezvolte hipertensiune arterială în timp. Emoțiile negative declanșează răspunsul la stres al organismului, provocând strângerea vaselor de sânge și creșterea tensiunii arteriale

  • Dureri de spate inferioare: Emoțiile negative precum stresul, anxietatea și depresia pot exacerba durerea lombară.
Potrivit unui studiu din European Journal of Pain, persoanele cu emoții negative cronice au mai multe șanse de a experimenta dureri persistente de spate. Legătura dintre emoțiile negative și durerea de spate este considerată a fi legată de creșterea tensiunii musculare și a inflamației cauzate de răspunsul la stres al organismului.

Recent Posts

Horoscop 20 mai – 21 iunie. Noi colaborări și șanse de câștig pentru unele zodii

Horoscop 20 mai - 21 iunie. Potrivit horoscopului realizat de Neti Sandu, în această perioadă,…

14 minute ago

Vitamine pentru creier recomandate de un neurolog specializat în tratarea bolii Alzheimer

Vitamine pentru creier. Neurologul Robert Love a dezvăluit ce suplimente alimentare ia în fiecare dimineață…

44 de minute ago

Pensionarii care primesc 1.000 lei în plus la pensie, deși s-au pensionat înainte de 60 ani

Noua lege a pensiilor aduce vești bune pentru pensionarii cu mulți ani de muncă în…

o oră ago

Cele mai bune anticoagulante naturale. Fluidizează sângele și ajută la prevenirea cheagurilor

Anticoagulante naturale. Cu toții știm cât de importantă este alimentația sănătoasă atunci când vrem să…

2 ore ago

Când și cum pot fi retrași banii pe care i-ai strâns în Pilonul 2 de pensie

Pilonul 2 de pensie reprezintă una dintre cele trei componente ale sistemului de pensii din…

2 ore ago

Cum se simte oboseala de la cancer. Apare în stadii avansate de boală

Cum se simte oboseala de la cancer? Oboseala este un simptom comun al cancerelor avansate,…

3 ore ago

Citeste si: