Sari la conținut

Simți nevoia urgentă să mergi la toaletă tot timpul? Atenție, acesta ar putea fi un semn al ACESTEI afecțiuni cardiace

Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei
Ce spune culoarea scuaunului despre starea ta de sănătate

Simți nevoia urgentă să mergi la toaletă tot timpul? Atenție, acesta ar putea fi un semn al ACESTEI afecțiuni cardiace

Simți nevoia să mergi la toaletă tot timpul? Iar scaunul are, de obicei, și sânge? Dacă da, atunci trebuie să fii îngrijorat de sănătatea inimii tale. Potrivit medicilor, întâmpinarea unei nevoi urgente de a merge la toaletă tot timpul poate fi un semn al colesterolului ridicat, care poate dezvolta depozite de grăsime în vasele de sânge.

În cele din urmă, aceste depozite continuă să crească, ceea ce face dificilă curgerea suficientă a sângelui prin arterele tale. Uneori, aceste depozite se pot rupe brusc și pot forma un cheag care provoacă un atac de cord sau un accident vascular cerebral.

Ce se întâmplă dacă ai colesterolul ridicat?

Colesterolul este o substanță ceroasă care se găsește în sânge. Corpul dumneavoastră are nevoie de colesterol pentru a construi celule sănătoase, dar nivelurile ridicate de colesterol vă pot crește riscul de boli de inimă. Potrivit Clinicii Mayo, colesterolul ridicat poate fi moștenit, dar se întâmplă adesea din cauza unor stiluri de viață nesănătoase, ceea ce îl face prevenit și tratabil.

Atenție: Mișcările intestinale au legătură cu nivelul de colesterol. Iată cum

Potrivit studiilor, orice arteră din organism poate fi afectată, inclusiv cele care duc la intestine. Cercetătorii au descoperit că mișcările intestinale de mai multe ori pe zi pot duce la riscuri mai mari de boală cardiacă ischemică. Boala cardiacă ischemică este adesea un precursor al unui atac de cord.

Împreună cu un risc mai mare de a dezvolta boli de inimă și atac de cord, această tendință de mișcare a intestinului a fost observată și cu o serie de alte complicații cronice, cum ar fi insuficiența cardiacă, boala pulmonară obstructivă cronică, diabetul zaharat de tip 2 și boala cronică de rinichi.

Potrivit experților, atât frecvențele mai mari, cât și cele mai joase sunt o mare problemă.

Experții spun, de asemenea, că multe studii au concluzionat că persoanele care suferă de insuficiență cardiacă tind să fie constipate din mai multe motive, cum ar fi consumul redus de lichide, mobilitate mai mică, cum ar fi lipsa mersului pe jos sau orice activitate fizică.

Medicamentele, pierderea poftei de mâncare, aportul scăzut de fibre și fluxul sanguin redus în tractul digestiv sunt, de asemenea, câțiva factori care duc la constipație.

Cum să previi nivelul ridicat de colesterol

Experții în sănătate recomandă câteva modificări ale stilului de viață sănătos pentru inimă, care pot ajuta la scăderea nivelului de colesterol. Câteva dintre acestea sunt:

  • Adoptă o dietă cu conținut scăzut de sare, care include fructe de sezon, legume și cereale integrale
  • Limitarea numărului de grăsimi animale și utilizarea moderată a grăsimilor bune
  • Pierderea în greutate și menținerea unui organism sanatos
  • Renunțarea la fumat și la droguri
  • Fă exerciții în majoritatea zilelor săptămânii timp de cel puțin 30-45 de minute
  • Bea alcool cu moderație, spre deloc
  • Gestionează stresul
  • Consumă alimente bogate în fibre, cum ar fi ovăzul, fasolea și grăsimile nesaturate precum avocado, uleiurile vegetale, măslinele, nucile etc.
  • După vârsta de 20 de ani, verifică-ți regulat nivelul colesterolului
Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: