Sari la conținut

Gel de duș făcut în casă. Cum il prepari simplu și rapid

Gel de duș făcut în casă. Este foarte hidratant, sănătos și miroase așa cum îți dorești. Ai nevoie de numai câteva ingrediente și un recipient în care să-l ții.

 

Cele mai multe geluri de duș din comerț conțin și substanțe chimice dăunătoare ce pot provoca alergii sau alte reacții nedorite. Veste bună este că ne putem prepara propriul gel de duș acasă, cu ingrediente despre care știm că nu ne fac rău.

Iată de ce avem nevoie pentru a ne prepara propriul gel de duș pentru corp. În primul rând de un recipient în care să-l depozităm, recomandat fiind cel din sticlă. Dacă nu avem, e ok și unul din plastic.

Glicerină

Care sunt ingredientele necesare? Ei bine, mai întâi de toate, avem nevoie de glicerină. De altfel, glicerina se găsește în cam toate gelurile și săpunurile disponibile pe piață.

Glicerina este excelentă pentru tratarea afecțiunilor pielii uscate, cum ar fi xeroza și dermatita atopică. Îți hrănește pielea, o vindecă și îi îmbunătățește aspectul.

Lapte de cocos

Laptele de cocos are proprietăți antibacteriene și este benefic pentru tenul gras și predispus la acnee. Nu îți astupă porii și îndepărtează ușor celulele moarte ale pielii.

Conține niveluri ridicate de vitamina E, care este esențială pentru lupta împotriva îmbătrânirii. Conține un nivel ridicat de vitamina A, care este esențială pentru menținerea elasticității pielii.

Mai conține cupru care reduce petele de vârstă și previne apariția liniilor fine și a ridurilor. Este incredibil de liniștitor pentru pielea arsă de soare datorită proprietăților sale antiinflamatorii.

Uleiuri esențiale

Aceste uleiuri sunt presate la rece și sunt disponibile în cea mai pură formă, care conține esența plantei. Uleiurile esențiale sunt extrem de benefice pentru pielea ta.

Nu numai că reduc inflamația, ci și îți mențin pielea sănătoasă, eliminând radicalii liberi nocivi. Unele uleiuri esențiale au și beneficii anti-îmbătrânire. Acestea ajută la tratarea infecțiilor pielii.

Ulei de măsline

Uleiul de măsline este adesea folosit în produse de spălat corporale și săpunuri pentru hidratare suplimentară. Acest ulei are proprietăți antiinflamatorii care vă hrănesc pielea și reduce daunele oxidative.

Dacă gelul tău de spălat pentru corp are ulei de măsline, nu trebuie să aplici cremă hidratantă după duș.

Săpun de Castilia

Pentru a face spumă pentru spălarea corpului fără a adăuga niciun alt agent chimic de spumare veți avea nevoie de un astfel de săpun. Puteți folosi săpun de castilă fără parfum sau parfumat.

Dacă utilizați săpun de castilă parfumat, nu  mai este necesar să utilizați uleiuri esențiale, notează naturavindecatoare.ro.

Cum preparați gel de duș pentru piele uscată

Aveți nevoie de:

– 2 căni de săpun de castilă fără parfum
– 3 linguri ulei de migdale (puteți folosi ulei de migdale dulci)
– 1 lingura suc de lamaie
– 1 cană apă de trandafiri
– 15-20 de picături de ulei esențial de lavandă (puteți folosi chiar și uleiuri esențiale de citrice dacă doriți)

Se pun toate acestea într-o sticlă și se agită bine pentru a se omogeniza. Se poate folosi câteva luni, până la 6 luni, fără probleme.

Opțional, se mai pot adăuga ulei de măsline, unt de shea, lapte de cocos pentru o hidratare cât mai bună.

 

Simona David

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel