joi, octombrie 21, 2021

Gelatina vegetală agar-agar este o materie proteică extrem de nutritivă. Nu înlocuiește sursele proteice complete, precum carnea, peștele, ouăle, laptele, dar este excelentă datorită beficiilor pe

care le aduce.

Gelatina ajută la creșterea masei musculare, ajută la îmbunătățirea digestiei, previne degradarea cartilajelor în articulații, ajută la restabilirea mucoasei gastrice și, nu în ultimul rând, asigură tenului un aspect mai bun datorită conținutului de glicină și prolină, aminoacizi folosiți în formarea colagenului.

Pentru vegani și vegetarieni, este ideală, fiind o excelentă alternativă la gelatina din sursă animală.

Pudra vegetală este obținută din pereții algelor roșii agarofite și conține 70–80% polizaharide, 10–20% apă și 1,5–4% substanțe minerale.

Agar-agar

se topește la 85 °C și se solidifică la 32-40 °C, această proprietate care reprezintă un bun echilibru între o topire ușoară și o bună stabilitate a gelului la temperaturi relativ înalte îl face să fie un bun înlocuitor de gelatină.

Are o putere de gelificare aproape 7 ori mai mare decât gelatină obișnuită și poate folosită cu succes atât la prepararea înghețatei, cremelor, gemurilor, bomboanelor sau jeleurilor, cât a aspicului sau piftiei vegetale.

În Orient el este folosit și că reglator al tranzitului intestinal datorită conținutului de 80% fibre, el dând o senzație de

sațietate fără a mânca mult.

Gelatină vegetală necesită cel puțin 2-3 minute de fierbere (față de gelatină obișnuită care doar se înmoaie) și se recomandă folosirea a circa 4g de pudra de agar-agar la aproximativ 500-600 ml lichid.

Ultimele stiri