joi, iunie 24, 2021

Geneticianul român Mircea Iliescu a explicat rolul administrării celei de-a treia doze de vaccin sau supra-rapel cum a fost denumită. În ultima perioadă, în special în Marea Britanie s-a dezbătut foarte

mult această decizie din dorința de a proteja populația de un val ce ar putea apărea în toamnă. Chiar și compania farmaceutică Pfizer a anunțat în cadrul unei conferințe de presă posibilitatea de a introduce și ce de-a treia doză de vaccin în planul de vaccinare a populației.

“În Marea Britanie (autoritățile) s-au gândit să pună la adăpost populația vulnerabilă, cea peste 50 de ani. Au reușit să o pună la adăpost, aproape toți au primit și cea de-a doua doză.

Peste 95% din oamenii vulnerabili sunt puși la adăpost, spre deosebire de România, unde procentajul este, poate, 20% şi mai avem

un drum lung pentru a preveni îmbolnăvirea gravă printre cei vulnerabili.

În același timp, se știe că variantele noi de coronavirus pot să evite uneori răspunsul imun şi atunci studiază posibilitatea unei a treia doze, în toamnă, ori cu vaccinurile actuale, ori cu o variantă modificată, pentru a fi siguri că nu va veni un nou val care va aduce spitalizări foarte multe pentru cei vulnerabili.

Mircea Iliescu: A treia doză, de la același producător sau de la un alt producător decât cel care a furnizat doza de rapel

Ce vor să facă este să ducă spre zero numărul spitalizărilor chiar şi

în cazul unui nou val cu o nouă variantă, în toamnă şi cred că această a treia doză va preveni acest val”, a spus Mircea Iliescu la Antena 3.

A treia doză ar urma să se administreze dintre vaccinurile existente sau ar urma să fie o formulă modificată a unuia dintre vaccinurile actuale, de natură să contracareze noile variante.

 

Ultimele stiri

Parteneri