Sari la conținut

Genocid termic. Peste 1000 de blocuri din București, fără apă caldă și căldură, în prima noapte cu -10 grade. „Mai rău ca pe vremea lui Ceaușescu”

Avarie Termoenergetica
Sursa foto: captură video Facebook/Termoenergetica
1200 de blocuri din Capitală, fără căldură și apă caldă, în plin ger

O avarie petrecută marți dimineața, în București, pe Magistrala Grivița și pe Magistrala Grozăvești, a lăsat fără apă caldă și căldură peste 1000 de blocuri din Sectoarele 1,2, 5 și 6.

Aceasta a determinat oprirea forțată a CET Grozăvești. Termoenergetica a anunțat că  alimentarea cu energie termică va fi făcută până miercuri seară, 10 ianuarie.

Peste 1000 de blocuri din București, fără apă caldă și căldură, la -10 grade

Mii de oameni din 1.200 de blocuri din București nu au primit agent termic în ultimele 24 de ore, suferind de frig într-una dintre cele mai friguroase zile din acest an. Responsabilii spun că ar fi reparat conducta.

După ce au constatat avaria, muncitorii au avut nevoie de 4 ore ca să evacueze magistrala și să sudeze conducta, însă este nevoie de alte 24 de ore pentru ca CET-ul să fie realimentat și repus în funcțiune, ceea ce înseamnă că aproximativ 100.000 de bucureșteni vor avea de îndurat o noapte friguroasă.

„Se întâmplă o mare porcărie în capitala României (…). Dacă în prima noapte cu -10° acesta este cadoul pe care Primăria Generală îl face sutelor de mii de bucureșteni, lăsându-i fără căldură și apă caldă.

Sincer să vă spun, n-am văzut de mult un asemenea nivel de batjocură. Suntem mai rău ca pe vremea lui Ceaușescu”, a declarat jurnalistul Radu Tudor, la Antena 3 CNN.

Cel mai afectat este Sectorul 1, unde aproximativ 600 de blocuri au rămas fără apă caldă, dar probleme sunt și pentru bucureștenii din sectoarele 2, 5 și 6. De vină pentru avarii ar fi vechimea instalației.

Pentru noaptea zilei de 9 ianuraie, meteorologii au anunțat ger.

Sebastian Burduja, ministrul Energiei, consideră că singurul vinovat pentru cei 100.000 de bucureșteni care stau în frig și fără apă caldă este primarul Capitalei, acuzându-l că a pierdut 200 de milioane de euro europeni pentru reabilitarea infrastructurii energetice.

CMTEB: Ne cerem scuze!

„Bucureşti, 09 ianuarie 2024 – Compania Municipală Termoenergetica București (CMTEB) S.A. anunţă, marți, că din cauza unei avarii produse la Magistrala Grivița pe Șoseaua Grozăvești, furnizarea agentului termic pentru apă caldă și încălzire va fi sistată pentru aproximativ 1000 de blocuri din Sectorul 1 și parțial din Sectoarele 2, 5 și 6, până în data de 10 ianuarie 2024, ora 23:30.

În Sectorul 2, zonele afectate vor fi Șoseaua Ștefan cel Mare, în Sectorul 5: Calea 13 Septembrie, Șoseaua Panduri, Spitalul Municipal, precum și strada Nicolae Filimon, Calea Griviței, Bulevardele Constructorilor, Iuliu Maniu și complexele studențești ”Leu” și ”Regie” din Sectorul 6 al Capitalei.

Avaria s-a produs pe magistrala Grivița, pe conducta cu diametrul de 1000mm. Au fost deja începute, în regim de urgență, manevrele de sectorizare, închidere și golire a conductei, apoi cele de aerisire. Ulterior, vor fi efectuate sudurile pentru reparația avariei și încărcarea magistralei.

Dispeceratele Companiei Municipale Termoenergetica București și echipele de intervenție lucrează în regim permanent pentru soluționarea problemelor apărute. Pe măsură ce intervenția se finalizează, punctele termice vor fi repuse în funcțiune mai repede decât termenul estimat.

Clienții au la dispoziție informații prin mesajele preînregistrate la numărul de telefon 031.9442 sau alte detalii la 0800.820.002, precum și prin aplicația Termoalert.
Ne cerem scuze pentru disconfortul creat și vă mulțumim pentru înțelegere!”, transmite CMTEB.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel