Sari la conținut

VIDEO/ Explozie puternică pe Autostrada Moldovei. Au existat 9 victime, dintre care 4 au murit. A fost activat Planul Roșu de Intervenție

Explozie Calimanesti
Sursa foto: ISU Vrancea
Explozie pe Autostrada Moldovei

O explozie a avut loc în această dimineață, în dreptul localității Călimănești din județul Vrancea, la o magistrală de gaze, aflată pe un șantier de lucru de pe autostrada A7.

Din primele informații, se pare că explozia a avut loc după ce muncitorii care lucrau la Autostrada Moldovei A7 au lovit o țeavă de gaze.

Explozie puternică pe Autostrada Moldovei

Primul apel la numărul de urgență 112 a venit la ora 01:12. În numai trei minute de la producerea deflagrației au fost primite peste 50 de apeluri la 112.

În urma tragicului eveniment au existat nouă victime. Cinci victime au fost transportate prin diferite forțe la CPU Adjud cu arsuri pe suprafața corporală și patru persoane carbonizate au fost găsite de forțele de intervenție la fața locului și declarate decedate.

Odată cu activarea Planului Roșu de Intervenție, la 3:30, care presupune suplimentarea echipajelor operative, inclusiv a celor medicale, la fața locului au fost angrenate următoarele forțe de intervenție :

  • 6 autospeciale de stingere cu apă și spumă ISU Vrancea,
  • 1 autospecială transport personal și victime multiple,
  • 4 ambulanțe SMURD,
  • 2 autospeciale de stingere de la SVSU Mărășești,
  • 5 ambulanțe SAJ,
  • 2 elicoptere SMURD (București și Galați) care au asigurat transportul a două dintre victime de pe Aeroportul Bacău la Spitalul Clinic de Urgență Bagdasar Arseni din București, respectiv Spitalul Clinic de Urgență București.

În același timp, a fost stabilit un perimetru de siguranță pe o distanță de aproximativ de 500 de metri în jurul zonei afectate, iar echipele de intervenție au lucrat la localizarea incendiului.

De asemenea, în proximitatea zonei de manifestare a fost transmis un mesaj de avertizare prin intermediul sistemului Ro-alert.

Nouă victime, dintre care patru au murit

Echipajele de intervenție au rămas la fața locului pentru investigarea completă a cauzelor și gestionarea consecințelor acestui incident.

Una dintre victime, un bărbat în vârstă de 61 de ani cu arsuri pe o suprafață de 65% din corp, a fost preluată de echipajul SAJ cu medic și transportată la Aeroport Bacău unde a fost preluată de un Elicopter Smurd pentru transport la Spitalul Bagdasar Arseni din București.

A doua victimă, un bărbat în vârstă de 53 de ani, cu arsuri pe o suprafață de 40% din corp a fost preluată de al doilea echipaj SAJ cu medic și transportată la Aeroportul Bacău unde a fost preluată de Elicopterul Smurd pentru transfer la Spitalul Floreasca București.

UPDATE- Două victime au suferit arsuri pe 30%, respectiv 40% din suprafața corporală

Ca urmare a exploziei care a avut loc azi noapte în județul Vrancea s-au înregistrat 5 răniți și 4 decese.

„Două victime care au suferit arsuri pe 30% din suprafața corporală, respectiv, 40% din suprafața corporală, au fost transportate la Spitalul Clinic de Urgență București și la Spitalul Clinic de Urgență “Bagdasar-Arseni” București. Amândoi pacienții sunt intubați.

Așteptăm evaluările echipelor medicale astfel încât pacienții să poată beneficia de cele mai bune îngrijiri.

Trei victime cu leziuni minore au fost evaluate în Compartimentul de Primiri Urgențe al Spitalului Municipal din Adjud și nu au rămas internate”, a anunțat Ministerul Sănătății, într-un comunicat.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel