marți, iunie 28, 2022

George Soros spune că civilizaţia „ar putea să NU supravieţuiască” războiului din Ucraina. Soluția? „Cea mai bună și poate singura modalitate este să-l învingem pe Putin cât mai curând posibil”.

Invazia Rusiei ar putea începe al treilea război mondial susține miliardarul american, economist și activist polictic, George Soros

„Astăzi, China și Rusia reprezintă cea mai mare amenințare pentru societatea deschisă”, a spus Soros.

Te-ar mai interesa: Casa părintească a lui Arsenie Boca, scoasă la vân...

George Soros: Este posibil ca invazia să fi fost începutul celui de-al Treilea Război Mondial, iar civilizația noastră s-ar putea să nu-i supraviețuiască

Finanțatorul miliardar George Soros a declarat marți că invazia Ucrainei de către Rusia ar fi putut fi începutul celui de-al treilea război mondial. Soros spune că cea mai bună modalitate de a păstra civilizația liberă este ca Occidentul să învingă forțele președintelui Vladimir Putin.

Soros, în vârstă de 91 de ani, un legendar administrator de fonduri speculative care și-a câștigat faima pariind împotriva lirei sterline în 1992, a prezentat războiul din Ucraina ca parte a unei lupte mai ample dintre societățile deschise și societățile închise, cum ar fi China și Rusia, care erau în ascensiune.

Te-ar mai interesa: Ambrozia, coșmarul românilor. Simptomele alergiei ...

„Este posibil ca invazia să fi fost începutul celui de-al Treilea Război Mondial, iar civilizația noastră s-ar putea să nu-i supraviețuiască”, a spus Soros pentru Davos, potrivit unui text al discursului său publicat de biroul său.

„Cea mai bună și poate singura modalitate de a ne păstra civilizația este să-l învingem pe Putin cât mai curând posibil. Aceasta este concluzia.”

Te-ar mai interesa: Atenție! Telefoanele mobile, mai periculoase decât...

„Cu cât Putin devine mai slab, cu atât devine mai imprevizibil”

Soros a spus că Putin, care spune că „operațiunea specială” din Ucraina va planifica și va atinge toate obiectivele Kremlinului, crede acum că invazia a fost o greșeală și se pregătește să negocieze un încetare a focului. „Dar încetarea focului este de neatins pentru că nu se poate avea încredere în el”, a spus Soros, potrivit Jerusalem Post

„Cu cât Putin devine mai slab, cu atât devine mai imprevizibil”.

Te-ar mai interesa: Care sunt cele mai importante beneficii ale grădin...

Soros a spus că Uniunea Europeană trebuie să înțeleagă că Putin ar putea opri gazul natural rusesc, care în prezent reprezintă aproximativ 40% din nevoile Europei, „ceea ce ce doare cu adevărat”.

Invazia Ucrainei de către Rusia din 24 februarie a ucis mii de oameni, a strămutat alte milioane și a stârnit temeri privind cea mai serioasă confruntare dintre Rusia și Statele Unite de la criza rachetelor din Cuba din 1962.

Te-ar mai interesa: Zi importantă pentru 4 zodii. Astrolog: Luna aceas...

Putin susține că Statele Unite foloseau Ucraina pentru a amenința Rusia prin extinderea NATO și că Moscova a trebuit să se apere împotriva persecuției rușilor din Ucraina. Cu toate acestea, Ucraina și aliații săi occidentali resping aceste pretexte ca fiind fără temei pentru a invada o țară suverană.

„Nu pot prezice rezultatul, dar Ucraina are cu siguranță o șansă de luptă”, a spus Soros.

Miliardarul american l-a criticat și pe preşedintele chinez Xi Jinping

Soros a prezentat Rusia, de departe cea mai mare țară din lume după suprafață, și China, a doua cea mai mare economie a lumii, drept membrii conducători ai unui grup de „societăți închise” ascendente în care individul era subordonat statului. Acesta susține punctul de vedere al președintelui american Joe Biden, care a spus că Occidentul este blocat într-o luptă cu guvernele autocratice.

„Regimurile represive sunt acum în ascensiune, iar societățile deschise sunt sub asediu. Astăzi, China și Rusia reprezintă cea mai mare amenințare pentru societatea deschisă”, susșine Soros. 

Soros a spus că tehnologia digitală, în special inteligența artificială, a ajutat China să colecteze date personale pentru supravegherea și controlul cetățenilor săi mai agresiv decât oricând.

Miliardarul a criticat strategia „zero-COVID” a președintelui Xi Jinping, spunând că a eșuat și a îndreptat Shanghaiul spre „pragul rebeliunii deschise”.

Alături de politica COVID, Soros a spus că Xi a făcut o serie de greșeli care l-ar putea costa o influență semnificativă, în timp ce Partidul Comunist se pregătește pentru o decizie privind acordarea unui al treilea mandat care dărâmă precedentul.

„Contrar așteptărilor generale, Xi Jinping ar putea să nu obțină al treilea mandat râvnit din cauza greșelilor pe care le-a făcut”, a spus Soros. „Dar chiar dacă o va face, Biroul Politic s-ar putea să nu-i dea mână liberă să aleagă membrii următorului Birou Politic”.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private