sâmbătă, mai 21, 2022

Pandemia nu s-a terminat! Adrian Streinu-Cercel: „Cărțile încă nu s-au jucat! China face carantină adevărată”.

În ciuda faptului că majoritatea țărilor au renunțat la măsurile restrictive anti-covid, există specialiști care vorbesc despre o revenire a pandemiei.

Printre aceștia se numără și medicul Adrian Streinu-Cercel, fost manager al Institutului de Boli Infecțioase Matei Balș.

Te-ar mai interesa: CTP, despre Sorin Oprescu: ”Are 70 de ani a trăit ...

Pandemia nu s-a terminat! Adrian Streinu-Cercel: „Cărțile încă nu s-au jucat!”

Potrivit DC News,  Streinu-Cercel a avertizat că pandemia de COVID-19 încă nu s-a terminat şi că sunt şanse ca vaccinul împotriva noului coronavirus să fie făcut sezonier „în funcție de cum se reconfigurează SARS-CoV-2”.

„Cărțile încă nu s-au jucat, sunt departe de a se fi jucat, pandemia nu s-a terminat și lumea trebuie să înțeleagă acest lucru”, a declarat prof. dr. Adrian Streinu-Cercel, potrivit sursei citate.

De asemnea, fostul manager al Institutului de Boli Infecțioase Matei Balș a anunțat că se lucrează la un ser pe bază de ARN mesager în funcţie de modul în care se reconfigurează virusul.

Te-ar mai interesa: Ochii albaștri nu sunt chiar albaștri. Informația ...

„Ne îndreptăm către un nou vaccin, care va deveni un vaccin sezonier, cum este vaccinul gripal. În funcție de cum se reconfigurează SARS-CoV-2, o să știm în fiecare an cu ce tip de vaccin să ne vaccinăm. Deja nu mai este niciun secret din punctul de vedere al modului de producție pe bază de ARN mesager. În momentul de față, și pentru virusul gripal se lucrează la un vaccin pe bază de ARN mesager.

Te-ar mai interesa: Revoluția postbioticelor: ce sunt și cum diferă de...

Adică lucrurile se schimbă și dinamica lor este foarte importantă”, a spus Adrian Streinu-Cercel.

Medicul a atras atenţia că vaccinurile disponibile în prezent nu mai sunt de actualitate.

„Nici anticorpii care sunt generați în timpul bolii nu sunt pereni. Cărțile încă nu s-au jucat, sunt departe de a se fi jucat, pandemia nu s-a terminat și lumea trebuie să înțeleagă acest lucru! Și, atunci, cel mai bun lucru este să ne protejăm, pentru că altceva la îndemână, în momentul de față, nu prea mai avem”, a mai spus Adrian Streinu-Cercel.

Te-ar mai interesa: Lupta cu cancerul. Ce trebuie să știe românii desp...

Despre politica „Zero Covid”: „China face carantină adevărată”

Adrian Streinu-Cercel a dat exemplul Chinei care, cu toate eforturile, tot nu reușește să țină sub control explozia de îmbolnăviri de COVID-19.

În pofida unui uriaș val de nemulţumire, autorităţile chineze sunt hotărâte să menţină politica „Zero Covid”, pe motiv că previn astfel creșterea numărului de îmbolnăviri.

Politica „Zero Covid” din China implică intrarea orașelor în carantină, chiar și atunci când numărul cazurilor nu se află în creștere alarmantă. Shanghai nu este singurul oraș chinez afectat de pandemia de Covid. În capitala Beijing, autoritățile au închis mai multe săli de fitness, mall-uri, săli de cinema și blocuri de apartamente, sperând să oprească răspândirea infectărilor.

Te-ar mai interesa: Acest sirop natural ameliorează tusea și crește im...

În acest context, dr. Adrian Streinu-Cercel a apreciat că Delta nu a dispărut cu totul.

„A fost o discuție interesantă de combinație între Delta și Omicron. În momentul de față, nu avem date suficiente să spunem că noua variantă Delta – Omicron va fi următoarea tulpină în circulație.

Dar ce se întâmplă în China aduce în discuție acest lucru. Acolo s-au impus restricții, China face carantină adevărată, nu pe sistemul pleacă din carantină cine vrea. Și tot nu reușesc să țină sub control explozia de îmbolnăviri. Este un semnal de alarmă”, a mai explicat subliniat Adrian Streinu-Cercel.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private