miercuri, iunie 16, 2021

Dacă îți dorești să călătorești în Germania, trebuie să știi că autoritățile nemțești au modificat condițiile de intrare în țară pentru români. Începând cu data de 2 iunie, România va fi eliminată din categoria

țărilor cu „zonă de risc”. Românii care călătoresc din România pe cale aeriană, spre Germania, trebuie să fi trecut prin boală, să fie vaccinați sau să prezinte un test negativ.

Conform MAE, Obligația de înregistrare a intrării în Germania se aplică tuturor persoanelor care în ultimele 10 zile anterioare intrării pe teritoriul german s-au aflat în zone de risc – inclusiv în România, până la data de 22 mai a.c.

În acest scop, călătorii trebuie să înregistreze online toate datele solicitate, precum și să încarce în sistem eventualele documente justificative privind testarea, vaccinarea

sau vindecarea, urmând a primi o confirmare într-un document format .pdf. Confirmarea trebuie să fie disponibilă și să poată fi prezentată/predată la cererea autorităților sau a companiei de transport, în caz contrar călătoria nu va fi permisă. Întreaga procedură poate fi efectuată, inclusiv în limba română, prin intermediul portalului: www.einreiseanmeldung.de.

Potrivit Ministerului Afacerilor Externe (MAE), sunt acceptate testele tip PCR (a căror valabilitate să nu depășească 72 de ore) și cele antigen (valabilitate de maximum 48 de ore), efectuate în conformitate cu criteriile stabilite de Institutul Robert

Koch.

Aceste dovezi pot fi prezentate pe hârtie sau în format electronic și trebuie să fie redactate într-una din limbile germană, engleză, franceză, italiană sau spaniolă.

Cei care sunt vaccinați trebuie să prezinte un document care atestă efectuarea schemei complete a vaccinării împotriva COVID-19. Dovada vaccinării poate fi utilizată numai dacă au trecut cel puțin 14 zile de la administrarea rapelului sau a dozei unice (pentru vaccinul efectuat în doză unică), a unui vaccin. dintre cele omologate la nivelul UE.

O altă variantă prin care se poate intra în Germania este prezentarea unui document

care atestă infectarea cu virusul SARS-CoV-2. Dovada infectării anterioare cu virusul SARS-CoV-2 și, implicit, a vindecării se bazează pe o testare de laborator care a fost efectuată cu cel puțin 28 de zile înainte, dar nu mai mult de 6 luni.

Ultimele stiri

Parteneri