Sari la conținut

Thailanda își redeschide porțile pentru turiștii români. Iată ce condiții trebuie să îndeplinești pentru a putea merge în această țară exotică

Thailanda va începe să primească vizitatori complet vaccinați din încă 17 țări fără carantină, crescând numărul de țări de pe listă la 63, potrivit  Bangkok Post.

Pe 21 octombrie, guvernul thailandez a emis un anunț pentru a permite călătorilor complet vaccinați din 63 de țări și teritorii să intre în regat fără carantină, dar care trebuie să facă un test Covid-19 la aterizarea în Thailanda.

Țările incluse în anunț au fost Australia, Austria, Bahrain, Belgia, Bhutan, Brunei, Bulgaria, Cambodgia, Canada, Chile, China, Cipru, Republica Cehă, Danemarca, Estonia, Finlanda, Franța, Germania, Grecia, Hong Kong, Ungaria , Islanda, Irlanda, Israel, Italia, Japonia, Letonia, Lituania, Malaezia, Malta, Țările de Jos, Noua Zeelandă, Norvegia, Polonia, Portugalia, Qatar, Arabia Saudită, Singapore, Slovenia, Coreea de Sud, Spania, Suedia, Elveția, Araba Unite Emirates, Regatul Unit și Statele Unite.

Potrivit unui nou anunț semnat de secretarul permanent pentru afaceri externe, Thani Thongphakdi, noile 17 țări sunt India, Taiwan, Laos, Myanmar, Filipine, Croația, Indonezia, Kuweit, Maldive, Mongolia, Nepal, Oman, România, Slovacia, Sri Lanka, Vietnam și Luxemburg. Vizitatorii din aceste țări sunt acum scutiți de carantină.

Și cetățenii complet vaccinați din alte țări vor avea voie să călătorească în Thailanda, însă numai prin prin programe turistice strict supravegheate și numai după ce vor sta o săptămână în carantină înainte de a se putea deplasa în interiorul țării.

Turiștii care nu sunt vaccinați sau nu au schema completă trebuie să stea în carantină la hotel timp de zece zile.

Rezervările la hoteluri, venite în special de la cetățeni din cele 63 de țări, sunt în creștere, ceea ce arată că redeschiderea țării atrage turiști, a declarat guvernatorul Autorității pentru Turism a Thailandei (TAT), Yuthasak Supasorn.

„Sunt optimist că redeschiderea va aduce beneficii țării, în special în perioada de vârf de sezon turistic, care este la începutul anului vitor. TAT estimează că vor veni peste un milion de turiști în următoarele șase luni”, a mai declarat oficialul.

Aceste cifre reprezintă cam 10% din cifrele raportate în 2019.

În zonele unde se aplică un control maximum, restaurantele nu vor avea voie să servească alcool, cu excepția Bangkok, unde doar restaurantele autorizate de Administrația pentru Siguranță și Sănătate pot servi alcool până la ora 21.00.

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: