Sari la conținut

Gestul făcut de tatăl lui Maticiuc, după ce un preot i-a cerut 2000 de lei și….

Gestul făcut de tatăl lui Maticiuc, după ce un preot i-a cerut 2000 de lei. Actorul Codin Maticiuc a postat pe Facebook o nouă poveste care va ajunge la sufletele multor români.

Acesta povestește că tată său a  propus unui preot să construiască o mini cantină, lângă biserică, și sa dea mâncare oamenilor sărmani din zonă, dar preotul a refuzat. Ce gest a făcut după refuzul vehement al preotului.

„Botezul fetitei mele și minunea din Titan. Botezul fiicei mele Ilinca fost acum câteva săptămâni la biserica Sfântul Ilie din Titan. As vrea sa va spun povestea acestei biserici. Ea a început la moartea bunicii mele din partea tatălui. Dorința ei a fost sa fie îngropată în satul în care s-a născut, satul Livezi.

Tatăl meu i-a îndeplinit aceasta dorința și după slujbă s-a adresat preotului de acolo. I-a propus sa construiască o mini cantină acolo, lângă biserică, sa angajeze doua femei și sa dea de mâncare oamenilor sărmani din zonă, tatăl meu urmând să trimită bani săptămânal pentru a susține acest proces. Preotul a refuzat. I s-a părut mult de muncă și multă responsabilitate. A cerut însă 2000 de lei. Tatăl meu i-a dat banii dezamăgit”, povestește actorul.

Gestul făcut de tatăl lui Maticiuc, după ce un preot i-a cerut 2000 de lei

„A plecat de acolo spre București și a cumpărat un ziar. Acolo a citit despre un preot din cartierul Titan care se chinuie singur sa ridice o biserică. S-a dus de îndată într-acolo. A găsit o fundație, patru pereți, o schela, câțiva muncitori și un panou cu autorizația de construcție cel puțin ciudat căci la „termen de finalizare” era trecut „când o vrea Dumnezeu”, și-a început Codin Maticiuc povestea.

Maticiuc: A fost începutul unei prietenii care durează și-n ziua de astăz

„Când preotul a aflat numele acesteia a pus mâna pe telefon” De asemenea, Codin a povestit cum a fost construită biserica Sfântul Ilie și cât timp a durat totul. De asemenea, în jurul bisericii o cantină pentru săraci, dar și un cabinet stomatologic. „I-a întrebat pe muncitori unde îl poate găsi pe preot. Unul dintre ei i-a întins mâna „părintele Costescu”. A fost începutul unei prietenii care durează și-n ziua de astăzi, cei doi construind împreună biserica Sfântul Ilie. A durat ceva ani. Clopotele le-au adus de la Viena și au umblat prin zeci de biserici ca sa aleagă pictorii pentru pereți.

Au făcut împreună câteva dependințe în jurul bisericii în scop strict social. Cantină pentru săraci, cabinet stomatologic, cabinet oftalmologic în care lucrează soția preotului. Cabinetul oftalmologic da consultații si ochelari gratuit pensionarilor cu venit minim.

La fel si cabinetul stomatologic facut cadou de mama unei doctorițe omorâte în drum spre biserică, într-o duminică, pe trecerea de pietoni. Cei doi au dotat bucătăria cantinei si încă lucrează la un centru de zi si meditații pentru copii, cu o capacitate de 40 locuri, meditațiile urmând a fi acordate în funcție de profesorii găsiți la patru limbi straine si materiile pentru liceu si bacalaureat.

Anii au trecut și la un moment dat preotul și-a văzut prietenul abătut. L-a întrebat ce are, tata nu a vrut să-l încarce. El a insistat și tata i-a povestit cum o construcție de a noastră fusese oprită de un proces civil cu o doamnă extrem de vigilenta și procesomana.

Când preotul a aflat numele acesteia a pus mâna pe telefon. În jumătate de oră, doamna respectivă era la biserică. Era enoriașa la Sfântul Ilie. I-a mulțumit tatălui meu ca a construit-o și și-a retras de îndată acțiunea din instanță. Tatăl meu a amuțit. Minunile există. Este doar alegerea noastră dacă le vedem sau nu”, a fost mesajul transmis de Codin Maticiuc.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel