Sari la conținut

Gestul pe care îl faci înainte de culcare te protejează de maladia Alzheimer

boala Alzheimer
Sursa foto: Doctorul Zilei
semne de boala mentala

Maladia Alzheimer este o boală neurodegenerativă care afectează memoria oamenilor și le schimbă viețile în așa fel încât aceștia nu pot să faci nimic singuri sau se pot pune în pericol. Un gest simpli înainte de culcare te poate proteja la bătrânețe de a face această boală

Uităm din cauză că nu ne antrenăm memoria, cu jocuri sau cu citit. Pe măsură ce înaintăm în vârstă plăcerea cititului scade sau timpul alocat pentru a citit ceva este din ce în ce mai puțin.

Se recomandă ca în fiecare zi înainte de culcare să se citească timp de o oră pentru a ne odihni mai bine și a ne antrena memoria. Acest gest ne va menține mintea tănâră, iar la vârste înaintate vom putea uimi pe toată lumea cu dibăcia noastră. În plus, cu cât citești mai mult cu atât acumulezi mai multe informații

Cititul ne ajută să scăpăm în lumea cărților, ne face să fim empatici la tragedia personajelor principale și ne ajută să evităm niște situații sau să luăm anumite decizii bazate pe cele citite. În plus, luptă împotriva depresiei și este o metodă uimitoare de a ne odihni foarte bine.

A.

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: