miercuri, mai 31, 2023

VIDEO: Gestul emoționant al ucrainenilor cu un soldat rus capturat. Videoclipul arată cum acești oameni îi oferă o băutură și ceva mâncare pentru a-și reîncărca energia.

Din 23 februarie, când Rusia a început operațiunea militară în Ucraina, atmosfera dintre aceste două țări s-a complicat.

Mai mulți cetățeni au reușit să evadeze și să se refugieze într-un loc sigur. Cu toate acestea, nu toată lumea a avut aceeași soartă.

Te-ar mai interesa: Cât de periculoasă este alergia la ambrozie. Român...

Acesta a fost cazul unui soldat rus, care a fost capturat și din cauza situației, a fost nevoit să-și ia rămas bun de la familie pentru o lungă perioadă de timp.

În ciuda situației, fricii și incertitudinii, a întâlnit câțiva ucraineni care l-au ajutat.

Videoclipul arată cum ucraienienii îi oferă o băutură și ceva mâncare pentru a-și reîncărca energia.

Gestul uluitor al ucrainenilor pentru un soldat rus capturat. A izbucnit în plâns când a fost lăsat să își sune MAMA

În plus, îl ajută să vorbească cu mama lui, care a fost îngrijorată de cum va fi fiul ei în mijlocul invaziei ruse a Ucrainei.

Tânărul nu-și poate stăpâni lacrimile în timp ce vorbește cu ea.


Un tată a fost nevoit să-și lase copiii în grija unui străin

O altă poveste despre care se știa în urmă cu câteva zile era că un tată a decis să-și lase copiii în grija unui străin, pentru că așa a reușit să-i salveze de acest război.

Nataliya Ableyeva, femeia care încerca să treacă granița, a cunoscut un bărbat de aproximativ 38 de ani împreună cu cei doi copii ai săi. Din cauza vârstei, a trebuit să rămână pe teritoriul ucrainean pentru a lupta pentru țara sa.

Te-ar mai interesa: Bucureştenii pot primi 4.000 de lei pentru a se te...

Prin urmare, a trebuit să-și abandoneze ființele cele mai prețioase. Acum Ableyeva este cea care trebuie să aibă grijă de cei mici și să-i asigure că totul va fi bine în mijlocul acestui război.

Traficul este intens la mai multe puncte de trecere a frontierei dintre România și Ungaria. La Petea, în județul Satu Mare, se așteaptă peste două ore, conform monitorizării în timp real de pe site-ul Poliției de Frontieră.

Te-ar mai interesa: LISTA spitalelor ce vor asigura urgenţele pe 1 şi ...

Dintre cei care trec granița prin județele Arad și Bihor, mai bine de o treime sunt refugiați ucrainieni.

Laura Beatrice-Bondar, purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului Teritorial al Poliției de frontieră Oradea: În ultimele 24 de ore, au tranzitat frontiera aproximativ 35.280 de persoane, cu 15.500 de mijloacele, din care aproximativ 12.100 ucraineni. Cele mai tranzitate puncte de trecere a frontierei sunt PTF Borș I, II și Nădlac II – Autostradă.

Te-ar mai interesa: O nouă metodă revoluţionară de tratare a bolnavilo...

Poliția de frontieră a suplimentat personalul planificat la verificarea documentelor și a dispus toate măsurile aflate în competență pentru asigurarea unui control operativ și fluent.

Ieri, timp de aproximativ opt ore, guvernul de la Budapesta a refuzat să permită cetățenilor ucraineni accesul pe teritoriul Ungariei fără pașaport biometric, permis de ședere sau viză Schengen.

Ulterior, în urma demersurilor făcute de România, partea maghiară a revocat această măsură, potrivit RRA.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private