Sari la conținut

Gheorghe Turda își desființează colegii de breaslă: Cum să se compare oricine, orice nonvaloare, cu mine?

sursa foto: retete si vedete

Gheorghe Turda își atacă colegii de breaslă. Unul dintre cei mai apreciați interpreți de muzică populară din România a izbucnit la adresa colegilor săi și a solicitat reînființarea statutului de liber profesionist, deoarece au apărut prea mulți amatori în industria muzicală din țara noastră.

Artistul se poate mândri cu o experiență de peste 50 de ani si a muncit pe brânci ca să ajungă în acest punct. În opinia sa, au început să apară mulți artiști care nu au nimic de-a face cu muzica, de aceea cere reintroducerea atestatului de liber profesionist, fapt care va permite un proces de ierarhizare.

Gheorghe Turda și-a terfelit colegii

sursa foto: retete si vedete

Interpretul de muzică populară dorește ca această lege să treacă prin Parlament, urmând ca o comisie de specialitate să facă o selecție clară, luând în considerare vocea, talentul și cunoștințele muzicale.

„Cer reintroducerea atestatului de liber profesionist, va fi revoluție în lumea muzicală, ca să nu mai lucrăm cu amatori, cu nonvalori. Trebuie să fie dată o lege în acest sens, s-a perceput această idee a mea drept Legea Gheorghe Turda.

Trebuie mai întâi să treacă de Parlament. Asta înseamnă că o comisie exigentă, formată din mari artiști, te examinează, dacă ai voce, dacă ai talent, dacă știi să cânți după note muzicale. Contează mult și dacă să ai studii de specialitate, o facultate sau un liceu de profil.

Eu am absolvit 7 ani de Conservator, la Cluj, și am o activitate muzicală de peste 50 de ani. De pildă, în Germania ți se cere un atestat, altfel, nu prea te angajează nimeni ca artist”, a mărturisit Gheorghe Turda pentru Playtech.ro.

Cum să se compare oricine, orice nonvaloare, cu mine?

Gheorghe Turda este iritat de faptul că alți soliști se compară cu el, Maria Ciobanu sau Irina Loghin. Nu înțelege nici cum se poate ca ei să fie priviți ca fiind la același nivel profesional.

„Păi, cum să se compare oricine, orice nonvaloare, cu mine și cu Maria Ciobanu, cu Irina Loghin sau cu alți artiști importanți, cu voci lucrate, muncite, reale talente?

Păi, dacă voce nu ai, studii nu ai, ce cauți pe scenă? Dai examen, dacă treci, figurezi pe un afiș de spectacole! Sau crezi că, dacă îți cumperi un costum popular din piață și-ți pui și o curea în brâu, gata, cânți perfect muzică populară și faci parte din lumea artistică?”, a mai spus interretul de muzică populară.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel