miercuri, decembrie 7, 2022

Perspectiva unei reveniri în condiții câte se poate de sigure la normalitate. În cursul zilei de joi – 3 decembrie,Consiliul Suprem de Apărare a Țării urmează să aprobe în cadrul unei ședințe  Strategia de vaccinare anti-COVID în România.

Cu ocazia acestei ședințe, Valeriu Gheorghiță, medical coordinator al campaniei de vaccinare  ne explică cum va avea loc acest proces, astfel încât să ne putem întoarce la normalitate:

Te-ar mai interesa: Profesor de informatică, prins în timp ce întrețin...

„Ceea ce ne dorim e o campanie care să funcționeze neîntrerupt și care să permită vaccinarea unui număr mare de persoane într-o anumită perioadă de timp, pentru ca undeva după mijlocul verii, spre toamnă, să atingem un număr de 10-15 milioane de persoane vaccinate, lucru care ne-ar asigura procentul de 60-70% din populație vaccinată, ceea ce s-ar asocia cu o scădere importantă a transmiterii virusului și o limitare a pandemiei. Acest lucru ne creează perspectiva unei reveniri în condiții câte se poate de sigure la normalitate”, a spus Valeriu Gheorghiță.

„Ar trebui să primim în prima tranșă cel puțin 1 milion de doze. Acest lucru ne asigură vaccinarea tuturor persoanelor care lucrează în sistemul medical, estimat la 500.000, la care se adaugă ce avem ca personal în asistența socială, 3.500 de angajați. Mai avem și persoanele rezidente în aceste centre, 15.000”, a adăugat el.

Te-ar mai interesa: Monica Pop a răbufnit după ce s-a comentat despre ...

Alianța Pfizer / BioNTech și-a depus cererea pentru autorizarea vaccinului în UE la Agenţia Europeană pentru Medicamente. Vaccinul a căruit rata de succes este de 95%, va primi un răspuns privind posibilitatea sau nu de comercializare cel mai târziu pe data de 29 decembrie. O singură companie a mai solicitat autorizarea de comercializare pe piaţa Uniunii Europene pentru vaccinul său, Moderna, aceasta aşteptând o decizie cel târziu pe 12 ianuarie anul viitor.

Te-ar mai interesa: RUNE 7 decembrie. Noroc pe toate planurile pentru ...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private