Sari la conținut

Ghid pentru pacienți! Cum să ai acces la lista de servicii medicale și costuri

Sursă fotp: arhiva Doctorul Zilei
Pacient oncologic

Ghid pentru pacienți. Acum românii pot afla ce și cât a cheltuit statul cu sănătatea lor. FACIAS lansează un set de măsuri în urma numeroaselor solicitări venite de la oameni. Așadar, toți pacienții pot avea acces la un ghid practic privind modul în care pot dobândi acces la istoricul serviciilor medicale.

Ce trebuie să facă pacienții pentru a afla date importante despre sănătatea lor

Fundația pentru Apărarea Cetățenilor Împotriva Abuzurilor Statului (FACIAS) a elaborat un ghid practic care explică pas cu pas ce trebuie să facă pacienții pentru a afla ce și cât a cheltuit statul cu sănătatea lor.

Ghid pentru pacienți. Cum să ai acces la lista de servicii medicale și costuri

În urma numeroaselor solicitări venite de la cetățeni, Fundația pentru Apărarea Cetățenilor Împotriva Abuzurilor Statului (FACIAS) pune la dispoziția pacienților un ghid privind modul în care pot dobândi acces la istoricul serviciilor medicale, medicamentelor și dispozitivelor medicale decontate din bugetul asigurărilor sociale de sănătate de care au beneficiat în anul precedent.

”Pacient român – legi juste și transparență maximă”

Ghidul poate fi consultat online aici, pe site-ul FACIAS.

Acest ghid practic face parte din proiectul ”Pacient român – legi juste și transparență maximă”, prin care FACIAS încearcă să determine statul să faciliteze accesul pacienților la informațiile care îi privesc direct în domeniul Sănătății.

”Pacient român – legi juste și transparență maximă”

Proiectul ”Pacient român – legi juste și transparență maximă” are ca scop asigurarea accesului neîngrădit al pacienților la sistemul de sănătate, la legi corecte, în slujba lor, la aplicarea corectă și transparentă a acestora, și înlăturarea abuzurilor în domeniu.

FACIAS apără drepturile cetățenilor și urmărește asigurarea transparenței în funcționarea instituțiilor statului

FACIAS, conform scopului statutar, dar și prin activitatea sa constantă din ultimii 14 ani, apără drepturile cetățenilor și urmărește asigurarea transparenței în funcționarea instituțiilor statului, ca principiu al democrației și statului de drept.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel