marți, decembrie 6, 2022

Ghimbir real vs ghimbir fals; cunoașteți diferența pentru a evita îmbolnăvirea.

Ghimbirul, una dintre cele benefice plante medicinale pentru sănătate, este folosit mai ales în anotimpul rece, nu doar pentru că încălzește corpul, dar menține și digestia reglată.

Beneficiile ghimbirului

Aparținând familiei Zingiberaceae, care este înrudită cu turmeric, cardamom și galangal, acest condiment aromat este o plantă cu flori care își are originea în Asia de Sud-Est și a fost exportată în întreaga lume.

Te-ar mai interesa: Secretul longevității celei mai frumoase bunicuțe ...

Ghimbirul poate fi folosit proaspăt, uscat, sub formă de pudră sau ca ulei sau suc și este plin de beneficii pentru sănătate, care includ:

  • Tratează greața: Potrivit Healthline, ghimbirul este foarte eficient împotriva greaței și ajută la ameliorarea vărsăturilor pentru persoanele care suferă anumite tipuri de intervenții chirurgicale, inclusiv tratamente pentru cancer, cum ar fi chimioterapia. De asemenea, ajută la tonifierea grețurilor de dimineață în timpul sarcinii.
  • Ajută la pierderea în greutate: Ghimbirul, conform multor studii, ajută la pierderea în greutate și la management. Suplimentarea cu ghimbir ajută în mod semnificativ la reducerea greutății corporale, a raportului talie-șold și a șoldurilor la persoanele supraponderale.
  • Ajută la tratarea indigestiei: Mulți oameni suferă de indigestie cronică, care provoacă dureri recurente și disconfort la nivelul stomacului. Ghimbirul ajută la stimularea secreției de sucuri digestive care reglează digestia și mișcările intestinale, oferind astfel ușurare.
  • Ajută la reducerea durerilor menstruale: Ghimbirul ajută, de asemenea, la reducerea dismenoreei sau a durerii experimentate în timpul perioadelor menstruale.

Cu toate acestea, pe măsură ce cererea și oferta au crescut, a existat un flux liber de ghimbir fals pe piață. Chiar dacă arată ca cel adevărat, soiul fals nu are gust sau miros și este lipsit de beneficii pentru sănătate. Nu doar atât, experții în sănătate spun că consumul continuu de ghimbir fals vă poate afecta sănătatea, provocând indigestie și chiar ulcere.

Ghimbir fals și ghimbir adevărat: cum faci diferența

Iată câteva sfaturi pe care le poți urma pentru identificarea corectă a ghimbirului:

Te-ar mai interesa: DIAGNOSTIC ȘOCANT! „Copilul meu mi-a salvat viața ...

1. Miros: Ori de câte ori ieșiți să cumpărați ghimbir, luați o bucată și mirosiți-o. Mirosul de ghimbir adevărat este întotdeauna înțepător și ascuțit, în timp ce ghimbirul fals nu are niciun miros. În multe locuri, veți găsi rădăcini de munte vândute ca ghimbir.

2. Verificați coaja: O altă modalitate de a afla adevăratul condiment este să fiți atenți la coaja de ghimbir. Dacă ghimbirul este real în timp ce încearcă să-l cureți, se va lipi de mâini și mirosul va rămâne. Dacă coaja de ghimbir este tare și greu de îndepărtat, înseamnă că este un fals.

Te-ar mai interesa: Metoda prin care Irina Loghin își curăță organismu...

3. Verificați aspectul: Nu cumpărați niciodată ghimbir curat și strălucitor. De multe ori, ghimbirul este spălat cu detergenți și acid, iar substanțele chimice reziduale îl fac să strălucească. Înmuierea în acid face ghimbirul toxic și vă poate face să vă îmbolnăviți.

Amintiți-vă, ori de câte ori cumpărați ghimbir din piață, spălați-l întotdeauna în apă curentă de la robinet și uscați-l înainte de a-l păstra la frigider. De asemenea, asigurați-vă că rupeți ghimbirul în două părți și dacă vedeți că ies fire mici, cumpărați-l imediat.

Te-ar mai interesa: Decembrie, luna cadourilor pentru aceste zodii: mă...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private