Home » Ştiri » Glicemia mare crește riscul de Alzheimer...

Glicemia mare crește riscul de Alzheimer

Deși nu se știe exact ce anume cauzează schimbări complexe în creier care cauzează boala Alzheimer, oamenii de știință suspectează că unul dintre declanșatorii bolii este acumularea unei proteine numite beta-amuloid. Recent, un nou studiu pe șoareci arată că un nivel crescut al zahărului în sânge grăbește producerea acestei proteine.
brain

Studii anterioare au arătat că diabetul -boala în care organismul nu poate ține în frâu glicemia, natural, cu ajutorul insulinei- contribuie la apariția bolii Alzheimer, însă un nou studiu a scos la iveală că hiperglicemia, în sine, crește producerea de beta-amiloid.
Cercetătorii de la Școala de Medcină din cadrul Universității Washington au dezvăluit descoperirile în Journal of Clinical Investigation.
”Rezultatele noastre arată că diabetul sau alte boli care afectează nivelul zahărului din sânge, dăunează funcției creierului și exacerbează bolile neurologice, precum Alzheimerul”, a explicat Dr. Shannon Macauley, coordonatorul studiului.

Medicul spune că descoperirile lor pot ajuta la dezvoltarea unui nou tratament care vizează reducerea efectelor dăunătoare ale nivelului crescut de glucoză, asupra creierului.