Sari la conținut

Grăsimea abdominală, mai periculoasă decât poți crede. Poți scăpa de ea?

Grăsimea abdominală este mai periculoasa decât poți crede. Această grăsime crește riscul de apariție a unor afecțiuni grave: diabetul, infarctul, accidentul vascular, cancer, precum cel de sân sau de colon. Există o metodă simplă prin care poți scăpa de ea.

Grăsimea abdominală, mai periculoasă decât poți crede. Poți scăpa de ea?

Specialiștii recomandă o băutură naturală, făcută acasă, care are foarte multe beneficii asupra corpului și al sănătății. Printre beneficiile pe care le oferă această băutură se numără stoparea procesului de îmbătrânire și reducerea riscului de apariție al cancerului.

Turmericul și scorțișoara ajută la topirea excesului de grăsime de pe burtă.

3 ingrediente și o cană cu apă

Ingrediente:

  • O cană cu apă
  • 1/4 lingură cu turmeric pudră
  • Sucul de la o jumătate de lămâie
  • Un vârf de cuțit de pudră de scorțișoară
  • 1-2 lingurițe de miere naturală

Antioxidant puternic care luptă împotriva efectelor negative

Mod de preparare:

  • După ce ai fiert apa, las-o să se mai răcească, apoi adaugă pudra de turmeric, sucul de lămâie și mierea.
  • Amestecă bine ingredientele, apoi bea băutura cu înghițituri mici, cât este caldă.
  • Lămâia conține din plin vitamina C, un antioxidant puternic care luptă împotriva efectelor negative ale radicalilor liberi.
  • Turmericul are proprietăți antioxidante, dar și antiinflamatoare, potrivit dcmedical.ro.

Turmericul, condimentul „minune” cu multiple beneficii asupra sănătății

Turmericul este condimentul are puternice proprietăți antiinflamatorii și antioxidante. condimentul este cunoscut pentru capacitățile sale de a combate tulburările gastrointestinale, printre care se numără și balonarea. Pudra de turmeric este recomandată persoanelor care suferă de sindromul colonului iritabil.

Efecte benefice asupra rezistenței la insulină

Scorțișoara reglează nivelul zahărului din sânge, un proces important în menținerea sănătății și frumuseții pielii.

  • Condimentul are un conținut bogat de cinamaldehidă, care îi conferă acesteia efectele atât de benefice asupra sănătății și metabolismului și ajută la prevenirea diabetului, prin reglarea nivelului glicemiei.
  • Scorțișoara este asociată cu un risc redus de boli cardiace. La persoanele cu diabet de tip 2, 1 gram de scorțișoară pe zi are efecte benefice asupra indicatorilor din sânge. Administrarea acesteia reduce nivelul colesterolului total, al colesterolului LDL și al trigliceridelor, în timp ce colesterolul HDL rămâne stabil.
  • Pulberea poate reduce dramatic rezistența la insulină, ajutând acest hormon atât de important să-și îndeplinească sarcina în corp. Scorțișoară poate reduce nivelul de zahăr din sânge. În afară de efectele benefice asupra rezistenței la insulină, scorțișoară poate reduce nivelul de zahăr din sânge prin câteva mecanisme.
  • În primul rând, s-a demonstrat că scorțișoara reduce cantitatea de glucoză care intră în sânge după mese. Acest lucru este posibil prin interacționarea cu numeroase enzime digestive, care încetinesc descompunerea carbohidraților în tractul digestiv.
  • În al doilea rând, un compus al scorțișoarei poate acționa asupra celulelor mimând insulina. Acest lucru îmbunătățește în mare măsură asimilarea glucozei de către celule, deși acționează mult mai lent decât insulina.

De ce este periculoasă grăsimea abdominală?

Grăsimea de pe burtă este extrem de nocivă pentru întregul organism. Poate crește rezistența la insulină, favorizând instalarea prediabetului și a diabetului zaharat. Acest fenomen are loc din cauza producției excesive a unei proteine asociate cu rezistența la insulină.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel